Winnaar Gert-Jan Hiel (l) en Martijn Vogelaar.
Winnaar Gert-Jan Hiel (l) en Martijn Vogelaar.

Gert-Jan Hiel van Zeeuwse Zon wint verkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’

Door: Britta Janssen Algemeen

KRABBENDIJKE - ‘Een vriendelijke ondernemer’ en ‘Deze pure appelsap maakt me trots op Zeeland’. Dit zijn reacties van stemmers op Gert-Jan Hiel van Zeeuwse Zon in de eerste publieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Met 641 van de 4000 stemmen komt de ondernemer uit Krabbendijke hierbij als winnaar uit de bus.

Vissers, kwekers, boeren, maar bijvoorbeeld ook slagers, bakkers, bierbrouwers en wijnmakers dongen mee naar de titel ‘Streekproducent van het Jaar 2020’. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, de organisatie achter de verkiezing, verraste de winnaar vrijdag op zijn erf tussen de streekproducten I Love Zeeland Appelsap en Apfelschorle. Gert-Jan Hiel ontving een oorkonde met de titel ‘Streekproducent van het jaar 2020’.

Prestatie

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland bracht zijn felicitaties over in een digitaal gesprek. ‘Leuk dat deze jonge ondernemer deze eerste keer wint. Met veel enthousiasme is hij aan zijn project begonnen. Met een product dat niet per se uniek is. Dat maakt de prestatie alleen maar mooier. Een markt vinden was best een ding en dat is hem goed gelukt.’

Schijnwerpers

Met de verkiezing zet de organisatie streekproducenten, klein en groot, in de schijnwerpers. ‘Hopelijk niet alleen nu, want Zeeland heeft alle seizoenen veel te bieden’, aldus stichtingscoördinator Caroline Melissant. De stichting wil de verkiezing volgend jaar weer organiseren. 

Bij de eerste editie zijn met 394 stemmen Richard de Koster en Steven Dees van Select Potato / Rode Pipo aardappelen in ’s-Heer Abtskerke tweede geworden. Marcel Spelt van Spelt Bakkers in Bruinisse eindigde op de derde plaats, met 211 stemmen. Op de website www.keurmerkzekerzeeuws.nl staat de uitslag met de top 10.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief