Muziek maken geeft Joop Meulmeester veel voldoening.
Muziek maken geeft Joop Meulmeester veel voldoening. Foto: Privébezit

Een cd vol ‘Sweet Memories’ van Joop Meulmeester

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN – Een ‘trip down memory lane’. Zo is de nieuwe cd van zanger en gitarist Joop Meulmeester het beste te omschrijven. Na jaren in de muziek besloot hij om van alle bandjes waarin hij heeft gespeeld - dat zijn er een stuk of negen - een selectie van gespeelde nummers te maken. Het leverde een verzameling van zestien nummers op met vooral klassiekers uit de jaren ‘60 en ‘70. “Dat is en blijft voor mij de beste muziek die er ooit is gemaakt.”

Joop Meulmeester loopt al een tijdje mee in de muziekwereld. Hij is gegrepen door de muziek toen hij op vijftienjarige leeftijd een gitaar kocht. “Voor dertig gulden. Daarop heb ik zo lang en veel zitten oefenen dat het bloed uit mijn vingers kwam. Dat was niet echt topkwaliteit, maar sindsdien ben ik nooit meer opgehouden.”

Baanbrekend

Sinds een jaar of tien, sinds hij onderdeel uitmaakte van verschillende formaties, treedt Meulmeester op onder de naam ‘Sweet Memories’. Onder die vlag komt hij nu met zijn derde ‘album’. De keuze voor die artiestennaam is volgens hem simpel. “Mijn openingsnummer was ‘My Sweet Memories’, dus dat leek mij wel toepasselijk. Daarnaast is alles wat ik zing een herinnering aan de muziek van vroeger.” Maar wat zingt hij dan precies? “Vooral muziek uit de jaren ‘60 en ‘70, rock ’n’ roll en op aanvraag Nederlandstalig, zoals André Hazes. Dat is niet mijn favoriet, maar het hoort er wel bij.”
Zijn nieuwe cd is een doorsnee van zijn repertoire. Hij heeft een favoriet, maar ook een nummer dat steeds terugkwam. “Marina, die moest er wel op. Die heb ik denk ik bij zes bandjes gespeeld, anders had ik hem nooit gekozen. Favoriet is ‘One Night’ van Elvis Presley. Ik ben groot fan van die man. Hij was baanbrekend.”

Voldoening

Nadat zijn cd was opgenomen bij Mark Nijssen in Ovezande en Meulmeester klaar was om met al zijn nummers weer langs de mensen te trekken, was daar plotsklaps de coronacrisis. Die gooide ook voor Meulmeester roet in het eten. “Alles werd gecanceld. Normaal treed ik wekelijks op, nu was het ineens helemaal niks meer. Gelukkig had ik toen nog de muziek.” Want de inwoner van Vlissingen is niet alleen op het podium bezig met zijn gitaar, maar iedere dag. “Muziek betekent heel veel voor mij. De muziek op zich geeft mij voldoening.” Hij ziet zichzelf dan ook voorlopig nog niet stoppen, maar gaat niet door tot in de eeuwigheid. “Mensen letten wel op me. Het moet niet zielig worden, maar als ik fysiek en qua stem in orde ben, ga ik lekker door.”

Herkenbaar

Meulmeester wil ook niet stoppen, omdat hij merkt dat de mensen nog steeds genieten van zijn optredens. “De hele zaal begint vaak na een paar nummers al mee te zingen, omdat het zo herkenbaar is.” Normaal gesproken treedt hij ook meermaals op in Frankrijk. Dat kon vanzelfsprekend niet doorgaan, maar dat houdt hem niet tegen. “Iedere dag zoek ik weer naar nieuwe dingen, dat doe ik het liefst. Ik kan niet wachten om de mensen straks weer blij te maken.”

Kijk voor meer informatie op mysweetmemories.nl.

BIJDRAGE DANIËL WISSEL



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief