Tonnen subsidie voor infrastructuur Kenniswerf
<p>De Kenniswerf heeft onder meer een E-Mobility Park voor duurzame mobiliteit.</p>

De Kenniswerf heeft onder meer een E-Mobility Park voor duurzame mobiliteit.

(Foto: Provincie Zeeland)

Tonnen subsidie voor infrastructuur Kenniswerf

VLISSINGEN - Voor het verbeteren van de infrastructuur op de Kenniswerf in Vlissingen is bijna 750.000 euro subsidie toegekend. 


De bijdrage komt uit het Fonds Impuls Bedrijventerreinen. ‘Dit jaar nog begint het plannen maken voor de aanpak van de infrastructuur’, laat een woordvoerder van de gemeente Vlissingen weten. 

Aantrekkelijker

De Kenniswerf is het gebied tussen het spoor, de snelweg A58 en het Kanaal door Walcheren. Een toekomstbestendige infrastructuur maken het gebied beter bereikbaar en daarmee aantrekkelijker voor nieuwe bedrijven. Langs het kanaal ontstaat volgens de gemeente een uniek woon-werkgebied en langs de Prins Hendrikweg, Oude Veerhavenweg en in de binnenhaven vestigen zich steeds meer bedrijven. 

Herstructurering

De herstructurering van de Kenniswerf is enkele jaren geleden begonnen. Zo hebben zich er scholen in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs gevestigd en is de oude PZEM-centrale herontwikkeld. Hier zijn nu bedrijven als Dockwize en Impuls Zeeland te vinden. ‘Het rapport “Wind in de zeilen” onderschrijft het belang van de Kenniswerf als innovatieve broedplaats voor Zeeland.’ Dit rapport is opgesteld voor de compensatie van Zeeland voor het verlies van de marinierskazerne. Er zijn binnen het pakket van ‘Wind in de Zeilen’ tientallen miljoenen euro’s vrijgemaakt om het gebied en de faciliteiten te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is het oprichten van het Delta Kenniscentrum met daarbij onder andere een faciliteit op het gebied van energie, water en voedsel. ‘Het is daarom noodzakelijk om de fysieke ontwikkeling van de Kenniswerf te versnellen. Zo kunnen alle onderdelen uit “Wind in de zeilen” goed landen.’

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief