Eerste deel Vlissingse sintfilm woensdag te zien
Foto: Stichting IN Vlissingen Promotie

Eerste deel Vlissingse sintfilm woensdag te zien

VLISSINGEN – De opnamen voor de Vlissingse sinterklaasfilm ‘Sinterklaas en het mondkapjes mysterie’ zitten erop. Deel een van de film is vanaf woensdag (18 november) te zien. 


Voor het vierde jaar op rij maakten agenten van politieteam Walcheren een film. “De eerste drie keer namen ze de beelden op met een mobiele telefoon, maar doordat de film in bioscoop Cinecity te zien zou zijn, wilden ze het nu professioneler aanpakken”, legt Dennis Castel van Stichting In Vlissingen Promotie uit hoe de samenwerking tussen het politieteam en zijn stichting ontstond. 

Achtervolging

“De hoofdrol is natuurlijk voor de sint. Burgemeester Bas van den Tillaar attendeert hem op de mondkapjesfabriek. Boeven hebben niespoeder in de kapjes gedaan en hopen dat sint die bestelt voor zijn pieten. De boeven stelen het boek van Sinterklaas, met een achtervolging door de Hogelandseweg en Vlissingse binnenstad, met een politiehond en helikopter, tot gevolg.”

Spannend

De initiatiefnemers zijn nog altijd de agenten David Kaljouw, Maaike van Osta en Lex Vroomen. “We wilden iets positiefs doen voor kinderen en ons sociale media-account promoten. Kinderen vinden de politie vaak spannend en een film als dit maakt ons makkelijker aanspreekbaar”, legt Kaljouw uit. 

De filmvertoning in de bioscoop is door corona afgelast, maar de drie delen van elk maximaal tien minuten zijn wel online te bekijken. “Collega’s van het politieteam Walcheren spelen mee in de film, net als de brandweer Koudekerke en politiehond Falko.” Kaljouw benadrukt dat ze alles in privétijd hebben opgenomen en niet onder werktijd.

Online

Het eerste deel van het drieluik wordt vandaag rond 12.00 uur online gezet. De Sinterklaasfilm is te zien via: www.invlissingen.nl, de Facebookpagina van de stichting en van Politie Walcheren.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Bezorger

West-Brabant en Midden Zeeland

In- en verkoop medewerker

Kruiningen

Meerdere Technische Toppers

Middelburg

meerdere vacatures

Kapelle

Constructeur

Bergen op Zoom