Sint- en Pietenhuis opent zaterdag in Lange Zelke

VLISSINGEN – In een winkelpand aan de Lange Zelke in Vlissingen opent zaterdag (21 november) het Sint- en Pietenhuis. 


Daarmee heeft de stad voor het vierde jaar op rij, ook in deze coronatijd, een Sint- en Pietenhuis. Het wordt bemand door scholieren van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW), die ook alle spellen maken als examenopdracht. “Er komt een knutselhoek voor de kleintjes en een schoorsteen waarin je ballen kunt gooien. Verder zijn er visjes te vangen, komt er een klimtoren van Pisa en zijn er Sinterklaasfilms te zien”, legt docent Gerrit Broers uit. 

Ontmoeting

Natuurlijk is er ook een meet&greet, waarbij kinderen de goedheiligman en pieten kunnen ontmoeten. 

Het huis is open op woensdag 25 november en 2 december van 14.00 tot 16.30 uur en zaterdag 21 en 28 november en 5 december van 12.00 tot 16.00 uur. Ouders mogen het huis, in verband met de RIVM-richtlijnen, niet in.

Actie Pepernoot

Ondernemers in Vlissingen doen mee aan de landelijke Actie Pepernoot, waarbij ook kinderen in armoede een cadeautje krijgen op pakjesavond. Het steunpunt voor Actie Pepernoot wordt ingericht in het Sint- en Pietenhuis. Docent Broers zocht voor de actie contact met Bureau Kinderhulp in Zeeland. “We kunnen niet iedereen helpen, maar ouders die we wel kunnen helpen, krijgen een cadeaubon van 20 euro waarmee ze bij een Vlissingse ondernemer een cadeau kunnen uitzoeken.”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief