Frans Naereboutprijs pas in lente uitgereikt
<p>Het standbeeld van Frans Naerebout op de boulevard.</p>

Het standbeeld van Frans Naerebout op de boulevard.

(Lezersfoto Jolanda in 't Anker)

Frans Naereboutprijs pas in lente uitgereikt

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen stelt de uitreiking van de Frans Naereboutprijs uit van december naar dit voorjaar. Ze hoopt dat er dan meer ruimte is voor een feestelijke bijeenkomst voor de vrijwilligersprijs. 


De coronamaatregelen maken een feestelijke uitreiking op vrijdag 11 december onmogelijk. De gemeente hoopt dat er in de lente meer mogelijkheden zijn om de winnaars in het zonnetje zetten. Wie de winnaars zijn, blijft tot die tijd geheim, laat de gemeente weten. 

Voorbeeldfunctie

Met de Frans Naereboutprijs zet Vlissingen om de twee jaar een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende wijze actief was voor de Vlissingse samenleving. De onderscheiding is vernoemd naar Frans Naerebout, de Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) die in de achttiende eeuw faam als mensenredder verwierf. Met gevaar voor eigen leven wist hij vele schipbreukelingen van de dood te redden. Vlissingen heeft haar vrijwilligersprijs naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en de voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Verzorgende IG

Middelburg

Administratief medewerker

Kruiningen

Betekenisvolle baan in de zorg

Middelburg

Bezorger

West-Brabant en Midden Zeeland

Support Medewerker

Zierikzee