Sinterklaasfeest met 3 gasten
<p>Minister-president Mark Rutte.</p>

Minister-president Mark Rutte.

(Foto: Arenda Oomen Fotografie)

Sinterklaasfeest met 3 gasten

MIDDELBURG - Voor het sinterklaasfeest kunnen Nederlanders maximaal 3 gasten uitnodigen. Dat zei minister-president Mark Rutte dinsdagavond bij de persconferentie over de coronamaatregelen. Over de regels rond de feestdagen wordt begin december meer duidelijk.


“De besmettingscijfers zijn nog te hoog, maar de dalende trend is positief”, aldus Rutte. Daarom mogen vanaf donderdag onder meer theaters, bioscopen, musea, bibliotheken en zwembaden weer open. Er mogen maximaal 30 personen binnen zijn en zij moeten anderhalve meter afstand houden en reserveren.

Buiten mogen weer 4 personen in plaats van 2 samenkomen.  Meer dan 4 personen samen moeten uit hetzelfde gezin komen.

Mondkapjes

Met de dalende besmettingscijfers is er geen aanleiding voor extra maatregelen, aldus Rutte. Wel is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes, zoals supermarkten, vanaf 1 december verplicht.  

Feestdagen

Of de coronamaatregelen rond de feestdagen versoepeld kunnen worden, hangt af van de komende weken, zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “De komende maanden gaan we met behulp van xl-teststraten en het uitbreiden van sneltesten meer mensen op het virus testen. Hoe dichter we het coronavirus op de huid zitten, hoe meer vrijheden we ons kunnen permitteren.” Ook mensen zonder klachten, die volgens de app Corona Melder of bron- en contactonderzoek mogelijk in de buurt van een besmet persoon zijn geweest, kunnen zich laten testen. 

Vaccineren

De Jonge verwacht dat in de eerste maanden van 2021 de eerste groepen mensen ‘veilig en efficiënt’ gevaccineerd kunnen worden tegen het coronavirus. “Maar het zal nog lang duren totdat iedereen is ingeënt.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

meerdere vacatures

Poortvliet

Allround timmerman en voorman

Vrouwenpolder

(Ondersteunend) woonbegeleiders

Zeeland

meerdere vacatures

Diverse locaties, Goes, Middelburg

meerdere vacatures

Zierikzee