Informatieborden ‘Uncle Beach’ even weg voor onderhoud
<p>Een demonstratie van het Korps Commandotroepen bij Uncle Beach.</p>

Een demonstratie van het Korps Commandotroepen bij Uncle Beach.

(Archieffoto: Annet Eekman)

Informatieborden ‘Uncle Beach’ even weg voor onderhoud

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen laat vrijdag informatieborden in het Vlissingse herdenkingsgebied ‘Uncle Beach’ weghalen voor een opknapbeurt.


In Uncle Beach, bij de groene boulevard, vindt jaarlijks de herdenking van de bevrijding van Vlissingen na de Tweede Wereldoorlog plaats. ‘Er staan meerdere informatieborden die door de jaren heen zijn aangetast door de weersomstandigheden’, laat de gemeente Vlissingen donderdag weten. ‘Vrijdag worden ze weggehaald, goed schoongemaakt en opgeknapt, zodat ze weer goed leesbaar zijn.’

De gemeente heeft met deze werkzaamheden gewacht tot na de herdenking van de Slag om de Schelde. Die vond eind oktober plaats. ‘Alle borden worden medio december teruggeplaatst.’ 

Codenaam

De informatieborden vertellen het verhaal van ‘Uncle Beach’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er hevig gevochten in Vlissingen en op de Westerschelde. Rondom de Oranjemolen, bij de boulevard, is het gebied ‘Uncle Beach’ ingericht. Dit was de codenaam die in november 1944 is gebruikt bij de geallieerde landing in Vlissingen. Deze amfibische operatie was onderdeel van de Slag om de Schelde. 

Meerdere borden met de tekst ‘Uncle Beach’ krijgen een schoonmaakbeurt, net als een informatietafel en 3 informatiezuilen met tekst die het verhaal vertellen van de bezetting en bevrijding van Vlissingen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

meerdere vacatures

Poortvliet

Allround timmerman en voorman

Vrouwenpolder

(Ondersteunend) woonbegeleiders

Zeeland

meerdere vacatures

Diverse locaties, Goes, Middelburg

meerdere vacatures

Zierikzee