Ingrid Jongepier (r) en Marjon Buren zijn fans van de markt.
Ingrid Jongepier (r) en Marjon Buren zijn fans van de markt. Foto: Britta Janssen

Voor Marjon Buren en Ingrid Jongepier is de markt bezoeken vaste prik

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - De Vlissingse vriendinnen Ingrid Jongepier en Marjon Buren slaan de markt op vrijdag zelden over. Ze gaan niet samen, maar komen elkaar er soms wel tegen. Dat je er onverwachts bekende gezichten ziet, is ook een van de redenen waarom ze fan zijn van de markt. “Ik pas mijn agenda erop aan om hier vrijdags naartoe te kunnen gaan”, vertelt Buren. “Het is echt een ritueeltje.”

Vooral fruit kopen de vriendinnen graag op de markt. Voor Jongepier is de markt om de hoek bij haar huis, vertelt ze met een tas vol vitamine c in haar hand. “Dus dat is lekker makkelijk.”

Steunen

Buren en Jongepier houden van de ongedwongen sfeer van de weekmarkt. Die is door het coronavirus nauwelijks verminderd, vinden ze. “Als iemand te dicht bij een ander staat, wordt er wel wat van gezegd, maar dat gebeurt niet zo vaak. Het is nog steeds gezellig”, ervaart Buren. “Ik ben ook blij voor de ondernemers van de markt dat het nog steeds druk is”, zegt Jongepier. “We steunen hen graag. Dat doen we ook met de horeca, door eten af te halen. Daarover stonden we net tips uit te wisselen.”

Winterpenen

Al bijna veertig jaar zijn Jongepier en Buren bevriend en ook al tientallen jaren komen ze op de markt. Lopend langs de kramen zeggen ze regelmatig gedag tegen voorbijgangers. “Vroeger nam ik ook mijn hond mee en die kende iedereen”, illustreert Buren. “Nu koop ik altijd winterpenen voor mijn paard. Die pakken ze al als ze me zien aankomen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief