Eindelijk zijn sint en zijn pieten weer in Vlissingen
Ina en piet hebben het gezellig in het Sint en Pietenhuis.
Ina en piet hebben het gezellig in het Sint en Pietenhuis. (Foto: Ellen De Vriend)

Eindelijk zijn sint en zijn pieten weer in Vlissingen

VLISSINGEN - In het Sint en Pietenhuis aan de Lange Zelke in Vlissingen was het zaterdag, de eerste dag dat het huis open was, meteen druk. Volwassenen kunnen het logeerhuis vanwege de coronamaatregelen niet in, maar ongeveer dertig kinderen deden mee aan de spelletjes of waren aan het kleuren. Twee roetveegpieten deelden pepernoten uit en demonstreerden hoe je kunt hoelahoepen. Sinterklaas wordt zaterdag in het huis verwacht.


Hoewel de kinderen het jammer vonden dat de goedheiligman er zaterdag zelf niet bij kon zijn, genoten ze toch van alle leuke spelletjes. “De sint komt zaterdag 28 november en 5 december tussen 14.00 en 15.00 uur aan met de zonnetrein. Hij wordt dan voor de deur van het Sint en Pietenhuis afgezet, want door de stad lopen mag niet”, legt docent Gerrit Broers van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) uit. Voor het vierde jaar op rij bemant hij met een aantal van zijn leerlingen uit klas 3 het huis.

Ballon

Nomi en Eva staan achter de balie bij de entree van het Sint en Pietenhuis. Ze noteren de gegevens van iedereen en doen de kinderen een polsbandje om. Tussendoor zorgt Eva ook voor het aanvullen van de voorraad pepernoten en geeft ze alle kinderen ranja. Klasgenote Ruby zwaait de scepter in de kleurhoek en deelt kleurplaten en potloden uit. “Twee leerlingen die in eerdere jaren meehielpen in het Sint en Pietenhuis wilden voor de derde keer piet zijn, omdat ze het zo leuk vinden,” vertelt Broers, terwijl hij een rode ballon geeft aan een klein jongetje.

Cadeaus

Lara Geldof (3) wilde heel graag naar Sinterklaas toe. “Ze had de hele week de grote cadeaus in de etalage al zien staan”, vertelt haar moeder. Rayon is druk bezig met het vangen van plastic eendjes uit een waterbak en beweegt zijn hengel zo druk op en neer dat hij vast komt te zitten aan die van zijn overbuurman. Andere jonge bezoekers zijn aan het blikgooien, hoelahoepen en aan het sjoelen met een soort balletjes. De kinderen die weggaan uit het Sint en Pietenhuis krijgen een mandarijn, gesponsord door de Jumbo in Papegaaienburg.

Openingstijden

Het Sint & Pietenhuis is open op woensdag 2 december van 14.00 tot 16.30 uur en zaterdag 28 november en 5 december van 12.00 tot 16.00 uur.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief