Esther van Dommelen van dierenspeciaalzaak Molen De Pere.
Esther van Dommelen van dierenspeciaalzaak Molen De Pere. Foto: Annet Eekman

‘Dieren zijn steeds meer lid van het gezin’

Door: Britta Janssen Algemeen

OOST-SOUBURG - Door de hoeveelheid extra voer en andere toebehoren die dierenspeciaalzaak Molen De Pere in Oost-Souburg verkoopt, merken mede-eigenaar Esther van Dommelen en haar collega’s zeker dat mensen de afgelopen maanden vaker een huisdier hebben aangeschaft. “We zien daarnaast ook dat huisdiereigenaren sneller luxe artikelen kopen, zoals een halsband met bijpassend riempje. Dieren worden de laatste jaren steeds meer gezien als gezinslid.”

Al dertig jaar is er bij de molen aan de Kanaalstraat een dierenspeciaalzaak te vinden. Van Dommelens vader is de winkel destijds begonnen. Vroeger waren er ook dieren te koop. “Daarmee zijn we vorig jaar oktober gestopt, omdat we er niet meer achter stonden”, vertelt Esther. De vrijgekomen ruimte is moeiteloos gevuld met een breder assortiment aan dierenvoer en verzorgingsproducten, maar ook met allerlei benodigdheden om thuis te bakken, dat ook populair is.

Gezond

Hebben mensen de coronatijd aangegrepen om hun huis op te knappen, dan maken ze de herinrichting vaak af met een nieuwe mand voor de hond of kat, ervaart Van Dommelen. “Huisdieren horen er echt bij tegenwoordig. Mensen kopen vaker wat leuks voor hun dier, en ook meer snacks.” Die zijn er inmiddels steeds meer, gemaakt op natuurlijke basis. Zo kunnen baasjes hun dieren op gezond lekkers trakteren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief