Vlissingen wil drie complexen voor duizend buitenlandse werknemers
Foto: Eugène de Kok

Vlissingen wil drie complexen voor duizend buitenlandse werknemers

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen wil meewerken aan de bouw van drie complexen, die plaats moeten bieden aan duizend werknemers uit het buitenland.


De gebouwen moeten komen op de Energieweg in Oost-Souburg, op het voormalige sportpark Baskensburg en op de hoek van de Bossenburgweg en Jacoba van Beierenweg. Het gaat respectievelijk om complexen van 216, 350 en 414 mensen. 

Projecten

De buitenlanders werken in de industrie, logistiek, schoonmaak en zorg. “We hebben deze mensen nodig om verschillende projecten te realiseren en onze economie draaiende te houden”, zegt wethouder John de Jonge. Hij denkt bijvoorbeeld aan de Grieken en Portugezen die aan schepen van Amels werken en de Polen die op het Scheldekwartier helpen met de woningbouw. Hij vindt dat deze groepen in Vlissingen zo ‘prettig mogelijk’ moeten kunnen wonen. 

Overlast

Op het moment is er bijna niets geregeld voor deze arbeidsmigranten. “Vaak zitten ze met te veel personen in een kleine woning. Daar betalen ze ook nog eens een te hoge prijs voor”, legt wethouder Sem Stroosnijder uit. 

Hij denkt dat ze met grotere complexen betere huisvesting krijgen voor een lagere prijs. Volgens Stroosnijder heb je daardoor ook minder overlast. De omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld van de plannen. 

Gesprek

De initiatiefnemers gaan nu met hen in gesprek over de plannen het beste vorm kunnen krijgen. De Jonge zegt dat de gemeente hiervoor bewust heeft gekozen. “Zo ligt er niks vast. Wensen, bedenkingen en zienswijzen kunnen in alle plannen worden meegenomen. Hierdoor worden de plannen alleen maar beter.” 

Als de gesprekken klaar zijn dienen de initiatiefnemers een omgevingsvergunning in. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een beslissing.    

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief