Hotel Britannia wordt een echt vijfsterrenhotel
Foto:

Hotel Britannia wordt een echt vijfsterrenhotel

VLISSINGEN - Na jaren van praten en plannen maken lijkt het er dan nu toch van te komen. AVV Beheer uit Middelburg heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van Grand Hotel Britannia aan de boulevard in Vlissingen. 


AVV Beheer spreekt over een mijlpaal ‘na een voorbereiding- en ontwikkeltraject van ruim twintig jaar’. Het team dat Britannia nieuw leven gaat inblazen bestaat uit ontwikkelaar VG-D Vastgoedontwikkeling, hotelexploitant Kloeg Collection en Team Concepts en Team Leisure voor de marketing en verkoop. 

Buitenzijde

Architectenbureau Van den Hoeven heeft het ontwerp gemaakt. “Het gebouw is niet alleen spraakmakend aan de buitenzijde, maar ook aan het interieur wordt veel aandacht besteed. Het gebouw zal een landmark zijn aan de Vlissingse Boulevard”, aldus AVV Beheer. 

Dakterras

Hotel Britannia moet het ‘eerste en enige’ vijfsterrenhotel in Zeeland worden. Vrijwel alle 205 hotelkamers op de zeventien verdiepingen hebben straks een dakterras. Op de begane grond komen de receptie, lobby, een loungebar, brasserie en restaurant. 

Op de achttiende verdieping komt waarschijnlijk een exclusief sky-restaurant van sterrenniveau. Het gebouw krijgt een eigen parkeerkelder en er komen wellnessfaciliteiten in. Kloeg Collection gaat het hotel exploiteren. Het bedrijf heeft al hotels in Zoutelande, Dishoek, Westkapelle, Goes en Vlissingen.

Hotel Des Bains 

Kloeg Collection hoopt dat de sfeer van het klassieke Hotel Britannia, dat is begonnen als Hotel Des Bains, herleeft op de boulevard. De initiatiefnemers rekenen erop dat het hotel veel mensen uit binnen- en buitenland aantrekt. Ze zien het dan ook als een opsteker voor de stad. Ze willen in 2021 de vergunning rond krijgen, zodat er in de drie jaar erna aan het hotel kan worden gebouwd. Vanaf 2024 moet het deuren openen. Meer op www.grandhotelbritannia.nl.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief