Silvie Dees neemt plaats Henk Schoute in bij Zeelandia
Foto: Willem de Kam

Silvie Dees neemt plaats Henk Schoute in bij Zeelandia

MIDDELBURG - Silvie Dees volgt Henk Schoute op als directeur van Theaterproductiehuis Zeelandia.


Dees is een geboren Zeeuwse, voelt zich naar eigen zeggen verbonden met de provincie en zegt bevoorrecht te zijn ‘om mee te mogen bouwen aan de bijzondere organisatie’. 

Dees begint op 1 februari. Ze is afkomstig van Theater Rotterdam. Daar was ze zakelijk leider, onder meer van festival- en concertorganisator Motel Mozaïque, theatergezelschap De Warme Winkel en internationaal dansgezelschap Ann Van den Broek. “Zeelandia is een plek waar eigenzinnige, inspirerende podiumkunstenaars en vernieuwende initiatieven een plaats krijgen om in dialoog te gaan met het publiek”, zegt ze in een bericht op de site van het productiehuis.

Ervaren

Leny Poppe-De Looff is voorzitter van de raad van toezicht van Zeelandia. “Wij hebben Silvie in de gesprekken ervaren als open en gedreven met een groot hart voor de culturele sector. 

Zij is zeer deskundig met een brede ervaring en een groot nationaal en internationaal netwerk.”Schoute gaat op 1 februari met pensioen. Hij heeft twaalf jaar aan het roer van Zeelandia gestaan. Dees is geboren in Terneuzen.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief