Eerste sneeuw valt in Vlissingen.
Eerste sneeuw valt in Vlissingen. Foto: Venema Media

De eerste sneeuwvlokken vallen in Zeeland

Door: Robbert Temmen Algemeen

In Zeeland is de sneeuwval begonnen. Vanuit Cadzand komen meldingen van de eerste vlokken. “De komende uren zal de sneeuwval in Zeeland toenemen en het duurt waarschijnlijk niet lang voordat het landschap wit wordt, vertelt meteorloog Rico Schröder van WeerOnline. “Later in de middag zal ook in de westelijke provincies en in West-Brabant de eerste vlokken naar beneden dwarrelen.”


Vanavond breidt de sneeuw uit naar het oosten van het land. In het westen wordt het geleidelijk droog en vannacht zal het sneeuwgebied het oosten verlaten. Dit betekent niet dat de gladheid daarna voorbij is. Door eerder gevallen sneeuw en bevriezing is in het hele land kans op gladheid. Daarnaast wordt in de nacht opnieuw neerslag verwacht. Vooral in het oosten en noordoosten kan het opnieuw sneeuwen, maar er is ook kans op verraderlijke gladheid door ijzel.

Gladheid

Keerzijde van de sneeuw is dat het gladheid oplevert voor alle weggebruikers. Rijkswaterstaat en de provincies doen hun best om de wegen zoveel mogelijk schoon te houden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief