De gemeente werkt aan een toekomstplan voor het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen.
De gemeente werkt aan een toekomstplan voor het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen. Foto: Britta Janssen

Besluitvorming Nollebos uitgesteld, burgerinitiatief voor alternatieve toekomstvisie

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Omdat de gemeenteraad van Vlissingen alleen nog digitaal vergadert, stelt ze besluitvorming over het Nollebos uit, tot waarschijnlijk april. Vrijdagmorgen overhandigde het bestuur van Ons Nollebos zijn burgerinitiatief ‘Alternatieve Visie voor het Nollebos/Westduinpark’ aan de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar.

Het burgerinitiatief is bedoeld als alternatief voor het voorstel van het Vlissingse college van burgemeester en wethouders over de toekomst van het natuurgebied. “Zo kunnen de raadsleden kiezen tussen behoud en verbetering van het gebied enerzijds en het grootschalig ontsluiten van het gebied, de bouw van twee hotels met respectievelijk een wellnesscentrum en speeltuin en veel ingrepen in het gebied anderzijds”, zegt voorzitter Frans de Reeper van Ons Nollebos. 

Steunbetuigingen

“De vereiste honderd steunbetuigingen hadden we al binnen 48 uur binnen”, aldus De Reeper. “Uiteindelijk hebben we er meer dan vierhonderd ontvangen. Ze komen uit alle wijken van Vlissingen, maar ook uit Souburg en Ritthem. We kregen zelfs zo’n vijftig handtekeningen van buiten de gemeente. We hopen dat deze massale en jarenlange steun een positieve invloed heeft bij de keuze van de gemeenteraad.”

Voordelen

De fractievoorzitters in de Vlissingse gemeenteraad besloten dinsdag voorlopig alleen nog digitaal te vergaderen. ‘De gemeenteraad mag binnen de coronamaatregelen samenkomen om te vergaderen, maar de fractievoorzitters vinden dat niet langer verantwoord’, laat de gemeente weten. 

Voor inwoners heeft digitaal vergaderen volgens de gemeente ook voordelen. ‘Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om alleen schriftelijk in te spreken.’ De fractievoorzitters vinden dat de raad sommige onderwerpen niet digitaal moet behandelen. ‘Een voorbeeld daarvan is het Nollebos. Dat komt daarom later op de agenda van de gemeenteraad terug.’

Het burgerinitiatief is te lezen via www.onsnollebos.nl/burgerinitiatief.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief