Agenten werken een man tegen de grond die door het lint ging.
Agenten werken een man tegen de grond die door het lint ging. Foto: Jelte Poppe/Venema Media

Aanhoudingen bij protest in Vlissingen

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Zo’n vijftig personen gaven maandagavond gehoor aan een oproep via sociale media om te protesteren in Vlissingen. Verschillende politie-eenheden waren paraat en er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

De politie heeft meerdere personen staande gehouden. Er is vuurwerk afgestoken en agenten kregen beledigende opmerkingen naar hun hoofd. Rond 21.00 uur werd het rustig op straat. 

Lachgastank

Er zijn meerdere personen aangehouden. Een man is gearresteerd nadat hij agenten beledigde, omdat ze om zijn verklaring vroegen. Die bleek hij niet bij zich te hebben. Toen de man door het lint ging, is hij tegen de grond gewerkt en afgevoerd naar het politiebureau.

Ook is een automobilist staande gehouden nadat hij meermaals na 21.00 uur schreeuwend en toeterend langs de agenten reed. Toen hij geen verklaring kon tonen en er op de achterbank een lachgastank werd gevonden, is de man gefouilleerd. Hij deed afstand van de lachgastank en kon met drie proces-verbalen zijn weg vervolgen.

Strafblad

De Walcherse politie krijgt via verschillende kanalen informatie over oproepen tot rellen. ‘Als je dit van plan bent, hebben we de volgende boodschap: Doe dit niet! Blijf thuis! Denk na! We treden hard op. Word je gepakt, dan krijg je een strafblad. Denk aan je toekomst!’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief