Margriet van Zweden van Muziektheater Zeeland.
Margriet van Zweden van Muziektheater Zeeland. Foto: Coby Weijers

‘We proberen iedereen betrokken te houden’

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - Weekblad de Bode volgde vorig jaar de voorbereidingen van Muziektheater Zeeland op de uitvoering van de musical ‘Michiel de Ruyter’ op de voet. Vanwege de coronacrisis viel het hoogtepunt van het 75-jarig bestaan echter in het water. Het inmiddels 76-jarige gezelschap hoopt nu op een uitvoering in november. Weekblad de Bode blijft het volgen.

In deze aflevering komt de 28-jarige Margriet van Zweden uit Goes aan het woord. Zij is sinds 2003 lid, heeft in tal van producties gespeeld en is nu productieleider bij Muziektheater Zeeland. “Ik zou bij de nieuwe productie starten, maar vanwege het uitstel werk ik nu toch mee aan ‘Michiel’”, zegt de Goese, die in Iris Veekens een collega-productieleider heeft. “Als productieleider ben je een manusje van alles, maar het normale werk heb ik vanwege corona nog niet gedaan.”

Updates

Momenteel proberen Van Zweden en Veekens vooral het contact met leden warm te houden. Ze hebben bijvoorbeeld een online popquiz georganiseerd, filmpjes gepost, sturen elke week een mail met updates naar de leden en bedenken mogelijkheden om ondanks alles toch te oefenen. “We proberen alles en iedereen bij de vereniging betrokken te houden.”

Decors

Van Zweden komt uit een heuse Muziektheater Zeeland-familie. Haar vader is voorzitter van de vereniging en werkt aan de decors, haar moeder is ook betrokken bij de club, schenkt meestal koffie tijdens repetities en uitvoeringen, en haar tante werkt ook mee aan de decors. “Het is een gezellige familie”, zegt ze over Muziektheater Zeeland. “Als er iets is, zorgen we voor elkaar en als we kunnen repeteren, hebben we het altijd goed naar ons zin.”

Tot en met 9 februari kunnen de leden echter niets doen. Voor de periode daarna hebben Van Zweden en Veekens al meerdere scenario’s op een rij gezet, inspelend op verschillende coronaregels.

Zelfgemaakt

Als alles meezit staat Muziektheater Zeeland in november in de Zeeuwse theaters met ‘Michiel’, de zelfgemaakte musical over Michiel de Ruyter. In juni hopen de leden ook al op de planken in Goes en Zierikzee te staan met een concert ‘Still going strong’. “Het is een soort making of Michiel, gecombineerd met andere musicalliedjes. We laten zien hoe een musical wordt gemaakt. Het is iets anders voor onze leden, die anders alleen maar met ‘Michiel’ bezig zijn. We willen dat iedereen met plezier bezig blijft. En op deze manier proberen we de band met ons publiek te houden. Anders duurt het wel erg lang.”

Meer informatie over Muziektheater Zeeland en de musical ‘Michiel’ is te vinden op https://muziektheaterzeeland.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief