Oud-raadsleden planten bomen voor Vlissingen
Tom Aalfs wijst naar de plek waar de eerste boom geplant wordt.
Tom Aalfs wijst naar de plek waar de eerste boom geplant wordt. (Foto: Ellen De Vriend)

Oud-raadsleden planten bomen voor Vlissingen

VLISSINGEN - Twaalf oud-gemeenteraadsleden, onder leiding van Tom Aalfs, willen samen met andere Vlissingers bomen planten voor de klimaatdoelen. Ze roepen mensen op om te helpen planten, het doel financieel te steunen én locaties voor bomen aan te dragen. 


Tom Aalfs (D66) benaderde de andere oud-raadsleden om samen iets te doen voor een groener Vlissingen. “Betrokkenen zijn Alex Achterhuis, Rudi Gomperts, Jaap Koppejan, Marianne Reinders, Sjef van Wijnen, Monique Schoonen, Wim Hirdes, Karin Posthuma, Lambert Prevoo, Dick Schinkel, Peter van Zalen en ik”, somt Aalfs op. “We hebben een werkgroep opgericht, waarin ook Niek Peters, zitting heeft.” 

Welke bomen ze planten, weet Aalfs nog niet precies. Dat ligt aan het beschikbare budget. Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders steunt het initiatief met vijfhonderd euro. De eerste boom wordt dit najaar geplant op het grasveld naast het gezondheidscentrum aan de entree van de wijk Rosenburg. De gemeente wil ook het plantgat voor de grote boom graven. Aalfs verwacht dat ze verder veel bomen van ongeveer een meter hoog planten, omdat grotere kostbaar zijn. 

Stichting Tuin van Zeeland stelt haar rekening NL47INGB0009148408 beschikbaar voor donaties o.v.v. ‘Bomenfonds Vlissingen’. Vragen of suggesties mailen kan naar: tomaalfs@zeelandnet.nl.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief