Vlissingse Levi (12) haalt 4572 euro op met wandeltrip voor goed doel
Levi laat de cheque met het eindbedrag zien.
Levi laat de cheque met het eindbedrag zien. (Foto: Privébezit)

Vlissingse Levi (12) haalt 4572 euro op met wandeltrip voor goed doel

VLISSINGEN - Ruim vier (!) keer ging de gedroomde opbrengst voor het Nationaal Ouderenfonds van Levi Weterings’ wandeltocht over de kop. Het ‘ommetje’ van 166 kilometer van de 12-jarige Vlissinger naar zijn oma in Vught heeft veel losgemaakt. Hij zamelde er uiteindelijk 4572 euro mee in.


Levi wilde van de voorjaarsvakantie een sportieve uitdaging maken voor het goede doel: tenminste 1000 euro inzamelen voor het Nationaal Ouderenfonds. Hij heeft zijn doel dubbel en dwars behaald en beleefde van alles voordat het zover was. 

Geblesseerd

Zo moest zijn moeder na de eerste dag van de tocht al afhaken. “Tuurlijk is het jammer dat mijn moeder geblesseerd raakte, maar nu regelt ze alles en dat is ook fijn”, vertelde Levi in de auto, tijdens de rit naar Woensdrecht, met moeder Noël achter het stuur. Levi was onderweg voor de vierde etappe naar het dorpje Schijf, in de buurt van Roosendaal. Moeder Noël is erin geslaagd om er een estafette naar oma Ria in Vught van te maken. Elke dag werd Levi vergezeld door mensen die hij kent en ‘s avonds sliep hij samen met zijn moeder op afgesproken adressen onderweg.

Omarmd

Nog onderweg naar de startplaats heeft Levi zijn eerste interview al gegeven. Er zouden er nog meer volgen. Uit de gesprekken bleek hoe tekst-vast Levi is: zijn verhaal wordt niet mooier of anders, welke dag van de week je hem ook spreekt. 

De volgende uren dook Levi het bos in en liep de thuis uitgestippelde route. Hij beschikt over een behoorlijk navigatiegevoel. Geen wonder, met een vader die van beroep loods is. Rond het middaguur zat Levi op een boomstam te pauzeren als moeder Noël appt of hij een filmpje kan maken voor het Jeugdjournaal. Dat deed hij, bijna tussen neus en lippen door. Radio, kranten en televisie, allemaal hebben ze de actie van Levi omarmd. En dat is terug te zien in de gulle gaven. 

Sportklas

Toen Levi vrijdag bij het huis van zijn oma aankwam, had hij een indrukwekkend aantal kilometers in de benen zitten. Het mag duidelijk zijn dat het een sportieve jongen is. Op zijn Instagram-account wisselen actiefoto’s op de tennisbaan en foto’s met zelfbereide bordjes pasta elkaar af. Twee grote passies van Levi, die naadloos op elkaar aansluiten. Want eten en trainen, daar zit zijn schoolweek vol mee. De groep 8-er kan nauwelijks wachten tot hij na de zomer als havist aan de sportklas kan beginnen. Vanaf zijn zevende weet Levi dat hij prof wil worden. “Ik ben niet ontdekt of zo hoor, mijn eerste trainer heeft nooit gezegd dat ik talent had. Ik vond het zelf leuk. Nu heb ik een eigen trainer en een goed voedingsadvies. Ik sport negen keer in de week.”

BIJDRAGE ERICA VAN STRIEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief