Hans van der Werf van Woodworks.
Hans van der Werf van Woodworks. (Foto: Privébezit)

Blijf Thuis!: Woodworks bezingt de coronamaatregelen

VLISSINGEN - De Vlissingse muzikant Hans van der Werf heeft met zijn band Woodworks een aanstekelijk lied opgenomen waarin hij de coronamaatregelen bezingt: Blijf Thuis! 


Het lied kent een opmerkelijke ontstaansgeschiedenis. Van der Werf was onderweg naar Middelburg om zijn zoontje op te halen en zag langs de A58 borden staan met het dwingende advies: Blijf Thuis! “Ik heb grote moeite met alle maatregelen. Voor mij als muzikant is het allemaal zeer ingrijpend”, zegt Van der Werf, die door de coronacrisis werkeloos thuis zit. De boodschap bleef in zijn hoofd hangen en toen hij even later de afslag Middelburg naderde bleef hij Blijf Thuis! herhalen als een mantra op het ritme van de richtingaanwijzer. Hij kreeg meteen inspiratie voor het eerste couplet dat hij direct inzong op zijn dictafoon: “In deze zogenoemde pandemie / ‘we doen het samen’ maar zo is ‘t niet / theaters, festivals, horeca gesloten / serieus alles gaat helemaal naar de klote”. 

De volgende dag had Van der Werf zijn tekst klaar. “Ik heb het voorgespeeld aan de rest van de band en iedereen was meteen enthousiast”. In anderhalve week tijd namen ze het nummer op en maakten ze een videoclip. Van der Werf hoopt dat zijn tekst weer snel achterhaald is en hij weer kan optreden. Dat gaat nu maar zeer mondjesmaat. “Ik heb nu een aantal keer hele kleinschalige optredens gehouden ‘onder de klep’ van mijn busje. Dat kan coronaproof en zeker nu het mooi weer wordt is het een mooi alternatief, maar het liefst speel ik weer gewoon live met mijn band”. Blijf Thuis! is vooralsnog te beluisteren op youtube en de facebookpagina van Woodworks en vanaf volgende week ook op Spotify en iTunes.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief