Olympische ringen.
Olympische ringen. Foto: Stockfoto unsplash

Eerste 1000 km naar Tokio afgelegd

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Leerlingen, ouders en docenten van het Scheldemond College in Vlissingen zijn de uitdaging aangegaan, het olympisch vuur fysiek naar Tokio te brengen.

23 juli starten de Olympische spelen en ze leggen de 12.795 kilometer naar Tokio op allerlei sportieve bewegingsvormen af, o.a. met de verschillende sporten zoals: zwemmen, wandelen (met de hond), hardlopen, fietsen, wielrennen, mountainbiken, skeeleren, roeien, paardrijden en dansen. De kilometers worden bijgehouden in de Strava-app Scheldemond road to Tokio.

De eerste 1000 kilometer zijn afgetikt. Donderdagavond waren ze 1192 kilometer onderweg en bevonden ze zich net onder de Poolse stad, Gdansk gelegen aan de Oostzee. Vrijdag hebben ze de trip voortgezet en dan naderen ze Litouwen.

Michael Bronner, coördinator Topsport van het Scheldemond College: “Leerlingen hebben de laatste tijd weinig beweging. Met deze geweldige uitdaging sporten we alleen op ons eigen tempo maar werken we allemaal naar het gezamenlijke sportieve doel. Dagelijks krijgt iedereen een update met de stand van het aantal afgelegde kilometers en waar we ons op de route bevinden”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief