Tien jaar gevangenisstraf voor doodslag Vlissinger
Foto:

Tien jaar gevangenisstraf voor doodslag Vlissinger

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 54-jarige man uit Almere veroordeeld tot negen jaar cel wegens doodslag op de 36-jarige Joost van der Linden uit Vlissingen in 2010. Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie nog vrijspraak gevraagd wegens gebrek aan bewijs, maar hier is de rechtbank in Middelburg niet in meegegaan.

Het lichaam van Joost van der Linden werd 11 oktober 2010 gevonden in de woning van zijn toenmalige vriendin aan de Dortsmansstraat. Hij zou zijn gewurgd met een USD-kabel. Aanvankelijk werd zijn vriendin gezien als verdachte en zij bekende dat ze Van der Linden zou hebben vermoord toen hij haar had geprobeerd aan te randen. Later trok ze haar verklaring in en beschuldigde ze haar vriend. De vrouw werd toch vervolgd, kreeg acht jaar cel maar werd later door de hoogste rechter vrijgesproken. De verdachte uit Almere werd destijds veroordeeld tot vijf maanden cel, niet omdat hij de hoofdverdachte was maar omdat hij sporen van het misdrijf zou hebben weggewerkt.

De zaak is opnieuw voor de rechter gekomen nadat de familie van het slachtoffer een beroep had gedaan op een artikel 12-procedure. Door de verdediging van de verdachte werd tijdens de zitting aangevoerd dat het slachtoffer zou zijn overleden aan een overdosis drugs. De rechtbank beschikte echter over genoeg bewijs om de man uit Almere te veroordelen.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief