College geeft groen licht voor nieuwbouw Britannia

College geeft groen licht voor nieuwbouw Britannia

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft een omgevingsvergunning voor Grand Hotel Britannia verleend en geeft daarmee groen licht voor de nieuwbouw van het hotel. In de aanvraag van projectontwikkelaar AVV wordt uitgegaan van een bouwhoogte van 64 meter. De kanttekeningen die zo’n 30 inzenders bij de gemeente hebben ingediend schuift het college daarmee terzijde.


In het bestemmingsplan van Britannia wordt uitgegaan van een bouwhoogte van 52 meter. Volgens de regels mag daar vijftien procent van worden afgeweken. Projectontwikkelaar AVV is voornemens die mogelijkheid volledig te benutten waarmee het nieuwe hotel ruim 64 meter hoog wordt. Juist die uitbreiding van hoogte was voor buurtbewoners reden om bezwaren te uiten. Gevreesd wordt voor het verlies van zonuren en nadelige effecten die de wind op de nieuwbouw zou kunnen hebben. Volgens wethouder John de Jonge blijft het verlies van zonuren binnen de perken. “De effecten die de wind op de nieuwbouw hebben zijn getest in een windtunnel,” zegt De Jonge. “Het is juist zo dat het beter is om het gat in de bebouwing dicht te bouwen. Dat levert juist een verbetering op ten opzichte van de huidige situatie.”

Het college houdt vast aan het bestaande bestemmingsplan. Zodoende hoeft de gemeenteraad zich niet meer over de plannen te buigen. Na afgifte van de omgevingsvergunning bestaat voor belanghebbende de mogelijkheid om bezwaar tegen de plannen in te dienen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief