Buurthond Max overleden
<p>Buurthond Max werd 15 jaar oud.</p>

Buurthond Max werd 15 jaar oud.

(Foto: Ruben Oreel)

Buurthond Max overleden

VLISSINGEN - ‘Bekende Vlissinger’ buurthond Max is afgelopen week overleden. Hij is 15 jaar geworden, een hoge leeftijd voor een Mechelse herder. Al met al heeft Max een fantastisch hondenleven gehad. Voor haar rubriek ‘Ik ben Vlissingen;  maakte Helge Prinsen in 2018 onderstaand portretje.


Max (13). Bekende Vlissinger. Buurthond. Nadat zijn baasje Bram de Vries overleed, werd Max geadopteerd door de bewoners van het Kogelpark.

Hij heeft een vast huis, maar de hele buurt laat hem uit. Max is een schat van een dier. Ook naar andere honden toe. Van nature is hij een vrijbuiter.

Vroeger liep hij vaak op z’n eentje het dagelijkse rondje naar de jachthaven. Ook naar de binnenstad en de sluizen. Je kon Max overal tegenkomen.

Maar toen brak hij zijn poot. Moest hij inslapen of een gecompliceerde operatie in Bergen op Zoom ondergaan? De buurt zamelde meteen geld in.

Nu slijt hij z’n oude dag in zijn vertrouwde omgeving bij de Oranjemolen. Het liefst snuffelt hij. En hij vindt het heerlijk om aangehaald te worden.

Dan zeggen de mensen: “Hallo Max, brave hond, ben je daar weer?” Voor velen is Max erg belangrijk. Hij vervult als het ware een therapeutische rol.

Zijn poot is uiteindelijk fantastisch genezen. Zelfs de dierenarts was ontroerd. Nee, zonder de Kogelparkbewoners zou Max er niet meer zijn geweest.

BIJDRAGE HELGE PRINSEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief