Test met cultuur in 4 Zeeuwse podia

De Grote Kerk Veere, Podium ’t Beest in Goes en Poppodium De Spot en het Zeeuws Museum in Middelburg openen deze maand tijdelijk de deuren. Publiek met een negatieve coronatest kan genieten van Danny Vera, Spinvis, Lucky Fonz III, Blaudzun en exposities.


De 4 Zeeuwse podia nemen deel aan een landelijke proef om de deuren veilig en slim te openen. Bezoekers krijgen toegang op vertoon van een negatieve test. ‘De pilotfase moet uitwijzen hoe bereidwillig het publiek is en wat logistiek haalbaar is voor alle organisaties’, laten de 4 podia in een gezamenlijk persbericht weten. Bij de concerten moet het publiek zitten. In de Grote Kerk kunnen bezoekers binnen hun tijdslot vrij rondlopen. 

Om toegang te krijgen is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang laat testen. In Zeeland is deze testlocatie in Geersdijk. De afspraak maken kan via www.testenvoortoegang.nl

Programma

In de Grote Kerk zijn de exposities Experience en Ex Voto te bezoeken op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 april. Kijk voor meer informatie op www.grotekerkveere.nl

In ’t Beest vindt donderdag 22 april een nog bekend te maken optreden plaats. Op vrijdag 23 april treedt Nancy Kleurenblind en de zingende roadie op en op zaterdag 24 april Lucky Fonz III. Kijk voor meer informatie op www.tbeest.nl.

Bij De Spot treedt donderdag 22 april Danny Vera op, vrijdag 23 april Spinvis en zaterdag 24 april Blaudzun. Kijk voor meer informatie op www.despotmiddelburg.nl.

Het Zeeuws Museum opent haar deuren van maandag 19 tot en met zondag 25 april tijdens de Nationale Museumweek. Voor deze proef is besloten dat alleen museumkaarthouders toegang krijgen. Zij hebben de keuze uit drie dagen binnen een week. Kijk voor meer informatie op www.museum.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief