Ellen Gellman, voormalig bedrijfsleidster van De Piek.
Ellen Gellman, voormalig bedrijfsleidster van De Piek. Foto: Ruben Oreel

‘Mijn hele jeugd ligt in De Piek’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN – Ellen Gellman (56) was drieëntwintig jaar bedrijfsleidster van De Piek in Vlissingen. Het gaat haar aan het hart hoe met het poppodium wordt omgegaan. Ze hoopt absoluut dat het blijft, omdat het onmisbaar is voor Vlissingen.

Als ze terugkijkt op haar jaren bij De Piek vindt ze die geweldig. “Ik heb daar zoveel meegemaakt. Gehoord. Gedaan.” Ze kwam al in De Piek toen deze, in de jaren zeventig, net in de Hellebardierstraat zat. In 1981 werd ze er vrijwilliger en dat heeft ze een jaar of acht gedaan. Daarna kwam ze er in vaste dienst als bedrijfsleidster, tot 2014. Ze vindt het schandalig hoe er met De Piek wordt omgegaan. “Eigenlijk was dat al de rode draad vanaf het begin dat ik er werkte en werd het podium bedreigd in het voortbestaan. Het was altijd knokken en gedoe over het pand en over geld. Het Vestzaktheater weg of De Piek, terwijl het de afgelopen vijftig jaar heeft bewezen dat het meer dan genoeg bestaansrecht heeft.”

Van Ellen hoeft De Piek niet persé in dit pand te blijven. “Als er maar een podium komt voor jonge mensen, goede concerten en een echt podium, zoals dat er nu ook is.” De leukste muziek vindt ze van jongeren van dit moment. “Zij verdienen echt een vervolg en aanmoediging. Mijn muzieksmaak is erg breed georiënteerd en door corona ben ik minder vaak in De Piek geweest, maar ik ga er nog altijd graag naartoe.”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief