Piekbezoekster Priscilla Kuipers,.
Piekbezoekster Priscilla Kuipers,. Foto: privebezit

‘Een poppodium als De Piek moet blijven’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Priscilla Kuipers (37) komt pas de laatste vijf jaar regelmatig in poppodium De Piek in de Hellebardierstraat in Vlissingen. Ze houdt van reggae en op andere plaatsen zijn niet vaak van dit soort optredens.

Toen ze jonger was kwam Priscilla niet in De Piek. Ze weet niet precies hoe dat kwam. “Ik hou van reggae en toen de Reggae Roadband er optrad ben ik er heen gegaan. Dat Bob Marley achtige sprak mij erg aan,” legt ze uit. Inmiddels heeft ze ook al een paar jamsessies, hiphop optredens en battles bijgewoond en vindt ze de sfeer in De Piek erg gezellig en leuk.

“Het is een kleinschalige en intieme locatie, heel anders dan bijvoorbeeld het onpersoonlijke Arsenaaltheater.” Het publiek dat er komt verschilt volgens haar veel. “Het ligt eraan welke band er optreedt. Bij reggae zie je heel andere mensen dan bij een jamsessie. Bij dat laatste zie je toch voornamelijk ouderen.”

Dat Priscilla eens in De Piek ging kijken kwam ook door haar werk als fractievoorzitter voor de SP in Vlissingen. De partij heeft al diverse moties ingediend voor behoud van het poppodium dat de afgelopen tien jaar in het voortbestaan wordt bedreigd door de gemeente. Ook nu loopt er een online petitie. “Cultuur is gewoon erg belangrijk. De Piek is al meer dan een halve eeuw een begrip en moet in Vlissingen blijven. Het is ook dé plek waar jong talent zich kan laten horen.”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief