Gemma Stevens en haar vriend Eelco Hofman.
Gemma Stevens en haar vriend Eelco Hofman. Foto: Privébezit

‘Het theater ingaan voelt als een warm bad’

Door: Britta Janssen Algemeen

Weekblad de Bode volgde vorig jaar de voorbereidingen van Muziektheater Zeeland op de uitvoering van de musical ‘Michiel de Ruyter’ op de voet. Vanwege de coronacrisis viel het hoogtepunt van het 75-jarig bestaan van de vereniging echter in het water. Het inmiddels 76-jarig gezelschap hoopt nu op een uitvoering in november. Weekblad de Bode blijft het volgen.

In deze aflevering komen Gemma Stevens en haar vriend Eelco Hofman aan het woord. Gemma Stevens is niet alleen een van de speelsters van het gezelschap, maar ook secretaris. In 2018 besloot zij auditie te doen, nadat zij een aantal keer was meegegaan naar een voorstelling met haar vriend Eelco Hofman. Zijn bedrijf verzorgt al jaren het licht en geluid bij de producties van Muziektheater Zeeland.

“Ik denk dat dit de achtste of negende keer wordt”, vertelt Eelco. “Inmiddels zijn we best vergroeid met de vereniging. De klussen die we hiervoor doen, vind ik altijd heel leuk. Per productie werken we met vijf man. Zelf doe ik het zaalgeluid. We moeten het stuk goed kennen, want ik moet precies weten wanneer en op welke knop ik moet drukken. Ook het licht is heel belangrijk; daarmee kun je emotie maken, eng of juist vrolijk. Omdat we iedereen al zo lang kennen, voel ik me echt deel van het gezelschap. Het is altijd hartstikke gezellig en na de voorstelling drinken we een biertje met z’n allen.”

Warm bad

Gemma ervaart dit ook zo, de vereniging voelt als familie. “Ik zing al mijn hele leven en ik werd meteen warm ontvangen toen ik erbij kwam. Het theater ingaan, voelt als een warm bad. We zijn er voor elkaar en we hebben veel lol. Voor Michiel de Ruyter heb ik geen auditie gedaan, omdat ik het, met een gezin van zeven kinderen thuis, te druk had maar ik speel wel mee in het ensemble. Zo haal ik er meer ontspanning uit dan wanneer ik een rol zou spelen. Nu heb ik allemaal kleine rolletjes, zoals die van de vrouw van een bemanningslid van De Ruyter. Op die manier dans en zing ik mee en heb ik ook wat tekst. We kijken ontzettend uit naar november. Ik wil dit gewoon blijven doen, want ik heb ook al zin om aan de slag te gaan met de musical die we na Michiel de Ruyter gaan doen.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief