Melissa Middelkoop werkt in de bediening bij De Goese Golf.
Melissa Middelkoop werkt in de bediening bij De Goese Golf. Foto: Robert Odekerken

‘Elke dag is anders en toch vertrouwd’

Door: Erica van Strien Algemeen

GOES - De brasserie van De Goese Golf is een plek die voor iedereen toegankelijk is en waar leden, greenfee-spelers en gasten van buitenaf hun bestelling heel ongedwongen bij Melissa plaatsen.

Melissa Middelkoop (23) is een van de goedlachse medewerkers in de bediening bij De Goese Golf. Het horecateam maakt deel uit van een groter geheel, want de bediening werkt nauw samen met de collega’s van de keuken, receptie en greenkeeping. Zo nemen na 17.30 uur de medewerkers bediening de receptietaak in de golfbaan over.
Er zijn momenteel geen evenementen en de horeca vindt in aangepaste vorm plaats. “’s Morgens beginnen we met het maken van thee en warme chocolademelk”, vertelt Melissa over haar baan. “Die nemen we mee naar de verwarmde tent die op een strategische plek op de baan staat. Ook lunchpakketten en andere bestellingen kunnen we daar aanbieden. Deze buitenservice verdelen we als collega’s.”

Binnen heeft het gehele horecagedeelte van De Goese Golf een metamorfose ondergaan, vertelt Melissa. “We staan dan ook te trappelen om de terrassen, winkel en het restaurant weer vol in bedrijf te mogen nemen!”

Vertrouwd

Voor Melissa maakt onder meer het omgaan met de gasten haar baan zo leuk. “Dat contact is hier echt persoonlijk. De gasten kennen me bij naam en vinden het leuk om een praatje te maken. Als fulltimer word je ook als vanzelf een vertrouwd gezicht voor mensen die soms meermaals per week golfen.”
Abel van de Sande (48), intussen acht jaar horecamanager bij De Goese Golf, beaamt dat. “Veel leden hebben doordeweeks de meeste tijd en komen soms drie, vier keer per week naar de baan. Anderen vormen eigen clubjes en spreken hier met elkaar af. We spreken elke gast hier als meneer of mevrouw aan. Maar met deze bezoekfrequentie tutoyeren we op hun eigen verzoek al snel. De persoonlijke interesse is wederzijds.”

Persoonlijker

Melissa: “We zorgen dat onze gasten het naar hun zin hebben. Het is belangrijk dat je sociaal bent, niet te verlegen. De mensen praten vrijuit tegen je en het is dan fijn dat je zelf makkelijk een praatje maakt. En goede samenwerking met collega’s tijdens evenementen en piekdrukte is essentieel.” 

Na haar opleiding Toerisme werkte Melissa in een hotel. “In een hotel is het werk in de bediening met name in het contact met gasten veel anoniemer en vluchtiger. Bij De Goese Golf is de klantrelatie persoonlijker. En dat maakt elke dag weer anders en toch vertrouwd.”

Jongeren

De horecamanager benadrukt dat iedereen welkom is bij De Goese Golf. “We maken er werk van om op een plezierige manier in te spelen op de wensen en behoeften van onze gasten”, legt hij uit. “Het personeel in de bediening heeft daar ook een zintuig voor. Goede, snelle service is hier belangrijk, naast de glimlach en de kwaliteit van ons bedrijf in alle facetten.”

Hij ziet het aantal greenfee-spelers (golfers die geen lid zijn van de club) op de golfbaan in Goes stijgen. “Veel meer jongeren willen de sport ontdekken.” Daarnaast kan De Goese Golf door maatwerk-arrangementen en samenwerking met verschillende hotels tegenwoordig veel Belgische gasten verwelkomen.

Birdie

Elk nieuw personeelslid gaat een dag mee de baan op en draait mee bij de receptie. “Want er is veel etiquette en er zijn veel verschillende termen. Als leden zeggen ‘Ik heb een birdie geslagen’, dan ligt er geen vogel knock-out.” In de bediening hoort Melissa ook bijzondere bestellingen langskomen. “Onze Gele Peter en Rooie Annie zijn als alcoholvrije dorstlesser favoriet. In het begin stond ik met mijn oren te klapperen.”

PASPOORT:

Naam:
Melissa Middelkoop, 23 jaar

Woonplaats:
Goes

Opleiding:
Vacansoleil Leisure Academy

Hobby:
Chillen met vriendinnen

Naam:
Abel van de Sande, 48 jaar

Woonplaats:
Nieuw- en Sint Joosland

Opleiding:
Hotelschool Brugge

Hobby’s:
Reizen en koken (neemt uit ieder vakantieland een koksmes mee)

Melissa Middelkoop.
Abel van de Sande.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief