Oud-horecaondernemer Ad van de Woestijne.
Oud-horecaondernemer Ad van de Woestijne. Foto: Ruben Oreel

‘Vlissingen is gemoedelijk. Altijd voor elkaar klaarstaan ‘

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Ad van de Woestijne (74). Samenwonend, samen 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Oud-horecaondernemer. Was baas van Seventy Seven, de Concurrent, het Beursgebouw en Soif.

“Ben opgegroeid in de rooie buurt. M’n vader werkte bij De Schelde, m’n moeder bij de apotheek. Ik zorgde altijd voor het eten. Dan belde m’n moeder: nu de aardappelen opzetten.”

“Met vakantiewerk is de vonk naar de horeca overgeslagen. Heb alle stadia doorlopen. Daarna voor mezelf begonnen. Belangrijk is dat je sociaal en gastvrij bent en kunt improviseren.”

“Vlissingen is gemoedelijk. Altijd voor elkaar klaarstaan. In de jaren zeventig organiseerde de Vlissingse horeaca al veel, zoals de Nationaliteitsweken, voorloper van het straatfestival.”

“We hebben jaren een slaaphuisje gehad bij Kon-Tiki. De zonsondergangen daar! Honderden foto’s gemaakt. Vlissingers zijn zo bevoorrecht ten opzichte van mensen in de grote stad.”

“Ben nog steeds lekker bezig. Elke dag 25 km fietsen. Of lopen over de boulevard of glooiing. Je kop leegmaken. En elke dag koken. Al vijftig jaar. Zo lang wonen we ook al samen.”

“De Vlissingers mopperen veel. Te veel. Op de gemeente. Over de regeltjes. De toekomst van Vlissingen ligt in het Scheldekwartier. Over tien jaar zijn we echt een bruisende stad.”

BIJDRAGE HELGE PRINSEN  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief