Foto: evert van moort

DELTA start met aanleg glasvezel in Vlissingen en Oost-Souburg

VLISSINGEN - Telecomaanbieder DELTA is gisteren begonnen met de aanleg van glasvezel in de gemeente Vlissingen. Wethouder Els Verhage zette gistermiddag de eerste schop in de grond.


In de komende periode wordt over een weg van ruim 150 kilometer glasvezel aangelegd in Vlissingen en Oost-Souburg. Op dit moment bestaat het hybride glasvezel-coaxnetwerk van DELTA in Zeeland al voor 60 procent uit glasvezel. Nu legt de telecomprovider ook glasvezel aan tot in huis.

Gratis glasvezelaansluiting
Bewoners van de straten waar wordt aangelegd, ontvangen persoonlijk informatie over het aanlegproces. Het traject vanaf de graafwerkzaamheden tot het realiseren van de aansluiting neemt ongeveer tien tot veertien weken in beslag. In elke woning wordt een gratis huisaansluiting gemaakt. De eerste glasvezelabonnementen worden na de zomer geactiveerd.

Wethouder Els Verhage is blij dat DELTA glasvezel aanlegt in de gemeente Vlissingen. “Voor de economische groei en doorontwikkeling binnen onze gemeente zijn deze ontwikkelingen essentieel. Met de komst van glasvezel in onze gemeente zijn we nog beter voorbereid op de toekomst.”

“We willen alle Zeeuwen blijven voorzien van de beste internetverbindingen. Daarom investeren we continu in ons netwerk en in onze diensten en producten”, zegt directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA. “De afgelopen periode hebben we gezien hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Met de aanleg van een geheel nieuw glasvezelnetwerk zorgen we dat Zeeland voorop blijft lopen, ook in de toekomst.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Voegers

Zeeland en West-Brabant

Verkoper/adviseur dakkapellen en kozijnen en een Werkvoorbereider

Regio Zeeland en Heinkenszand

Chauffeurs leerlingenvervoer

Beveland, Walcheren en Reimerswaal

Bezorger

Middelburg

Allround timmerman / keukenmonteur m/v

Koudekerke