' Ik vind eigenlijk dat je mee moet gaan met de tijd waarin je leeft.'
' Ik vind eigenlijk dat je mee moet gaan met de tijd waarin je leeft.' Foto: Ruben Oreel

‘Je ziet ook ineens mensen van vroeger terugkomen’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Wilma Jacquemijns-Somers (66). Getrouwd, 3 kinderen. Werkt als verzorgende bij Iris Thuiszorg. Geboren in Vlissingen waar haar ouders een bakkerij in de Nieuwstraat hadden.

“Vlissingen was veel kleiner in de jaren zestig. In Paauwenburg begonnen ze net met bouwen. Supermarkten bestonden amper. Brood haalde je gewoon elke dag bij de bakker.”

“Welke ik nog weet: Brokking, Corstanje, Bostelaar, Daane, Speckens, Hament, Van der Linden, Lippens, Feij, Faber, Van de Sande, De Waal, Schoenmakers, Herman, Broederband.”

“De maatschappij was nog sterk verzuild. Je kocht alleen maar bij elkaar. Katholieken bij katholieke winkels. Protestanten bij protestantse. Dat kun je je toch niet meer voorstellen?”

“Toen ik 43 jaar geleden in de Scheldestraat kwam wonen, was het nog een Nederlandse winkelstraat. Nu multicultureel. Niks mis mee. Iedereen is aardig. Staat open voor elkaar.”

“Een drukke straat. Veel passanten. Ben blij dat er nu nieuwbouw om ons heen is. Je ziet ook ineens mensen van vroeger terugkomen. Dat geeft toch aan dat Vlissingen in trek is.”

“De stad is compleet veranderd. Veel waarden zijn weggevallen. Maar de jeugd brengt weer nieuwe dingen in. Ik vind eigenlijk dat je mee moet gaan met de tijd waarin je leeft.”

BIJDRAGE HELGE PRINSEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief