'Toch wel indrukwekkend die enorme veranderingen hier'.
'Toch wel indrukwekkend die enorme veranderingen hier'. Foto: Ruben Oreel

‘Hoe zal Vlissingen zich verder ontwikkelen?’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Huub Jagers (30). Single. Geboren in Vlissingen. Medewerker marketing & communicatie bij de HZ en HZ Cult. Culturele activiteiten voor studenten. Muziekoptredens. Films. Citytrips.

“Het studentenleven hier wordt onderschat. Er is zoveel te doen. De kleinschaligheid en gezelligheid van de HZ wordt enorm gewaardeerd. Daardoor ontstaat er juist verbondenheid.”

“Ooit heb ik een keer buiten Zeeland gesolliciteerd. Maar ik dacht: stel nou dat het een prachtige warme zomerse dag is en je woont ergens in Brabant. Dan ga je wel heel veel missen.”

“Dus ik ben hier gebleven. In appartementencomplex De Turfschuur in de Samaritaanstraat. Een rustige plek midden in de stad. Zowel jongeren als senioren. Grote tuin voor de deur.”

“En werk natuurlijk. Leuk ook om voor Film by the Sea het educatieprogramma op touw te zetten. In deze tijd kijk je veel online, maar zodra het weer mag zit ik meteen in de bioscoop.”

“Met een buurmeisje wandel ik regelmatig door Vlissingen. Steeds dezelfde route. De opbouw van de nieuwe wijken bekijken. Toch wel indrukwekkend die enorme veranderingen hier.”

“Dat je dagelijks ziet dat er een nieuwe lik verf over de stad komt. Al met al een positief gevoel voor de toekomst. Maar spannend blijft het. Hoe zal Vlissingen zich verder ontwikkelen?”

BIJDRAGE HELGE PRINSEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief