Annelien de Witte en Michel Kloeg.
Annelien de Witte en Michel Kloeg. Foto: Marielja ten Bruggencate

Hotel Zeeuws Licht staat voor vier sterren–kwaliteit

Door: Britta Janssen Algemeen

DISHOEK – Hotel Zeeuws Licht in Dishoek is het nieuwste hotel van Kloeg Collection. Drie hotels, twee villa’s en een luxe groepsaccommodatie bestaande uit acht vakantieappartementen gingen Hotel Zeeuws Licht al voor en zette de standaard van vier sterren–overnachtingen neer. “De hotelgasten kunnen rekenen op goede service, top bedden en een ontspannen en prettige sfeer,” zegt eigenaar Michel Kloeg.

In 2013 kocht Michel Kloeg zijn eerste hotel. Afkomstig uit de uitvaartbranche besloot de Rotterdammer het roer om te gooien en kocht in Zoutelande het hotel dat nu wijd en zijd bekend staat als het Beach Hotel. In de afgelopen acht jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in Zeeland, met het meest recente Hotel Zeeuws Licht onder de duinen van Dishoek. “Op deze plek stond Hotel De Wijde Landen. Het was een oud gebouw uit de Tweede Wereldoorlog en er zat veel asbest in de grond. Het oude hotel is afgebroken, de grond is schoongemaakt en er is een nieuw en duurzaam hotel opgebouwd.”

De drie gebouwen staan in een halve cirkel bij elkaar met in het midden een tuin waar strand– en duinelementen de sfeer neerzetten. Vanuit iedere kamer is het uitzicht wijds en groen. Maureen van Studio Hank heeft het interieur ontworpen. Ze heeft de Zeeuwse sfeer van zon, zee en strand naar binnengehaald, door het in de kleinste details te verwerken. Met shutters voor de ramen en warme kleuren op de muren en meubels doet het hotel haar naam eer aan.

Zeeuws licht

Van oudsher komen kunstenaars graag naar Zeeland. Ze lieten, en laten, zich inspireren door het Zeeuwse licht. “Voor dit hotel hebben we drie kunstenaars centraal gesteld: Chabot, Mondriaan en Toorop. De gebouwen zijn naar hen vernoemd en hun kunst is op een subtiele manier in het interieur terug te zien.” De 31 kamers en 38 luxe suites waarvan 2 met een wellness badkamer en sauna zijn alle voorzien van koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een groot boxspringbed, een zithoek en een ruime badkamer. “Ook dit hotel is door Greenkey gecertificeerd met goud.”

Annelien de Witte is sinds het begin van Kloeg Collection in dienst. “Ik begon als frontoffice medewerker. Van Michel heb ik het vak geleerd en kon ik groeien en ontwikkelen. Nu ben ik hotelmanager van Beach Hotel in Zoutelande en heb ik daarnaast Hotel Zeeuws Licht opgestart en het team dat hier aan de slag gaat gecoördineerd.” Ook andere medewerkers brengen hun kennis en ervaring naar het nieuwe hotel. “Michel weet uit iedereen het beste te halen. Diploma’s zijn niet zo belangrijk, het gaat om inzet en inzicht. Als je wilt, kun je hier doorgroeien. Alles wat je nodig hebt leer je van de mensen om je heen. We zijn een hecht team dat samenwerkt om iets moois neer te zetten. Ik denk dat onze hotelgasten dat merken.” Ook mensen die niet overnachten in Hotel Zeeuws Licht kunnen genieten van de ambiance, omdat het hotelrestaurant en het terras ook voor hen geopend zijn.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE 

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief