Foto: Annet Eekman

Er draaien weer films bij CineCity

VLISSINGEN – De popcornmachine van CineCity heeft warm kunnen draaien toen medewerkers naar de markten in Vlissingen, Middelburg en Terneuzen gingen om popcorn uit te delen. Ze hadden namelijk goed nieuws, want de bioscopen kunnen open gaan. Op zaterdag 5 juni werden de eerste gasten van CineCity met een rode loper onthaald.


Na maanden wachten mogen de filmzaaldeuren dan eindelijk weer open. In de eerste 24 uur dat de online ticketverkoop weer beschikbaar was zijn er duizend filmkaartjes gekocht, waarvan tachtig procent voor De Slag Om De Schelde. “Mensen zijn eraan toe om weer naar de film te gaan,” zegt Jéan Rottier, evenementmanager van CineCity. “Als bioscoop willen we mensen een fijne tijd bieden, waarin ze even uit het dagelijks leven in een andere wereld kunnen stappen.”

Met vijftig mensen per filmzaal is het in de grote zalen erg leeg, maar dat mag de pret niet drukken. Mensen kunnen met hun familie naast elkaar zitten en tijdens de film genieten van iets lekkers. “Popcorn en een drankje horen erbij, dus we zijn blij dat het weer mag. Het winkeltje hadden we al omgebouwd tot een buffetwinkel, waarbij de medewerkers de spullen pakken. Doordat CineCity een groot gebouw is, kunnen we het veilig inrichten. Je merkt nauwelijks dat we maatregelen hebben moeten nemen om aan de restricties te voldoen. Naar de film gaan is een leuk uitje en die beleving staat voorop.”

Slag om de Schelde
De belangrijkste en meest geliefde film van het moment is de Slag om de Schelde. De film is extra veel ingepland, zodat, ook nu er maar vijftig mensen per zaal tegelijk naar binnen mogen, iedereen die de film wil zien dat ook kan.

Ook voor kinderen zijn er veel nieuwe, leuke films zoals Pieter Konijn op de vlucht en Tom & Jerry. “CineCity is meer dan een filmzaal alleen. We zijn hard aan het werk om het theater– en muziekprogramma voor het najaar en 2022 rond te maken. De eerste theatervoorstellingen staan al gepland, zo zal 10CC op 13 november eindelijk hun voorstelling kunnen geven. Ze werden al twee keer afgelast, dus drie keer is scheepsrecht.”

Filmtheater
Het Vlissings Filmtheater is een kleine filmzaal in Woonzorgcentrum Scheldehof. “Wanneer het Filmtheater weer open kan weten we niet. Dit gaat in goed overleg met de directie van het woonzorgcentrum, want de mensen die daar wonen behoren tot een kwetsbare groep. Zodra het kan, gaat ook die zaal weer open.”

Ondertussen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van het filmfestival Film by the Sea. “We hopen dat we in september volle zalen mogen aanbieden. In de voorbereiding houden we rekening met alle mogelijke scenario’s en hebben verschillende draaiboeken klaarliggen. We zijn er allemaal aan toe om weer te genieten van films in de bioscoop en deze heropening is prachtig begin.”

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief