Foto: Annet Eekman

Gemeente houdt vast aan afsluitingsbeleid boulevards

VLISSINGEN - Na ampel beraad heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om dit jaar geen wijzigingen aan te brengen in het afsluitingsregime van de boulevards. Wanneer de temperatuur stijgt tot 25 graden Celsius worden de boulevards Evertsen en Bankert afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Een en ander hangt samen met de coronamaatregelen en de te verwachten drukte bij mooi weer.


Er is de laatste weken al veel te doen geweest over het wel of niet afsluiten van de boulevards en heeft tot flink wat discussie geleid onder de Vlissingers. Ondernemers zien de boulevard het liefst toegankelijk en bewoners klagen steen en been over overlast van scooterende jongeren en hardrijdende motoren. De gemeenteraad heeft op 27 mei tijdens de raadsvergadering een motie aangenomen om met onmiddellijke ingang het sluitingsregime van de boulevards aan te scherpen. Juridisch onderzoek heeft echter uitgewezen dat er op dit moment geen mogelijkheid is om de huidige afsluiting voor gemotoriseerd verkeer op korte termijn uit te breiden. Daarmee is duidelijk geworden dat er dit jaar geen structurele sluiting van de boulevards komt.

Om voetgangers en fietsers bij mooi weer de ruimte te geven om met inachtneming van de anderhalve meter regel hun rondje over de boule te laten maken worden de boulevards Evertsen en Bankert afgesloten wanneer het KNMI verwacht dat het kwik boven de 25 graden zal stijgen. Ook wanneer er op andere momenten grote drukte wordt verwacht kan de gemeente incidenteel de boulevards Evertsen en Bankert, of delen daarvan, afsluiten. De al bestaande afsluiting voor gemotoriseerd verkeer van de gehele boulevards op zondagen vanaf 1 mei tot 1 oktober van 13 tot 17 uut blijft ongewijzigd van kracht.

n

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief