Afbeelding
Foto: Kathy Orbie

‘Geschiedenis was lastig, verder vond ik het wel te doen’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Havist Seppe Bremmers (16) haalde zijn diploma aan SSG Nehalennia in Middelburg. Volgend jaar gaat hij ICT studeren aan de HZ in Vlissingen. Geschiedenis vond hij tijdens de examens het moeilijkste.

Echt moeilijk vond Seppe de examens niet. “Geschiedenis was lastig, verder vond ik het wel te doen.” Na de vakantie gaat hij ICT studeren, maar eigenlijk zou hij liever gitaarbouw in het Belgische Puurs gaan doen. “Ik heb een gitaar gebouwd voor mijn profielwerkstuk. Ik had het grote geluk dat ik die bij Sjak Zwier in Vlissingen mocht bouwen”, vertelt Seppe. “Ik ging er eigenlijk alleen het hout kopen en toen vroeg hij of ik hem daar wilde bouwen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.” Voor zijn profielwerkstuk kreeg Seppe een 8. “Ik heb de gitaar gebouwd en hem laten beoordelen voor het profielwerkstuk. Het is een Telecaster. Nu ben ik de gitaar nog verder aan het afwerken. Ik wilde graag een kopie van een Telecaster Paisley uit 1969. Nu heb ik de paisleyprint erop geplakt en binnenkort kan de gitaar gespoten worden.”

Het zelf bouwen van een gitaar is Seppe zo goed bevallen dat het smaakt naar meer. “Er is een goeie opleiding gitaarbouw in Puurs”, weet hij. “Maar daar hebben ze een wachtlijst en ik kan er nog niet terecht. En het is moeilijk te bereiken. Ik zou een rijbewijs en een auto moeten hebben, maar daar heb ik nu het geld niet voor. Dus ik ga eerst ICT studeren. Daarna wil ik parttime gaan werken en parttime gitaarbouw studeren”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief