<p>Kerk en pastorie aan de Singel wachten op een nieuwe eigenaar.</p>

Kerk en pastorie aan de Singel wachten op een nieuwe eigenaar.

(Foto: Annet Eekman )

Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

VLISSINGEN - De Rooms-Katholieke kerk aan de Singel en de naastgelegen pastorie staan te koop. Zowel de kerk als de pastorie hebben te kampen met flink wat achterstallig onderhoud. De Heilige Maria Parochie Walcheren is nog op zoek naar de passende ruimte om met ingang van volgend jaar kerkdiensten in Vlissingen te blijven houden.


De kerk aan de Singel is gebouwd in 1911 en uitgebreid in 1938. Een aantal jaren geleden maakte het kerkbestuur al plannen om appartementen te realiseren in de kerk waarbij de kerkzaal in verkleinde vorm behouden zou blijven. Die plannen bleken niet haalbaar, vandaar dat het parochiebestuur en het Bisdom Breda nu hebben besloten om de kerk en pastorie in de verkoop te zetten. Kerk (1.070 vierkante meter) en pastorie (490 vierkante meter) zijn zowel los als samen te koop. Met de gemeente Vlissingen heeft het bisdom de afgelopen jaren overleg gevoerd over welke bestemmingen de panden in de toekomst mogen krijgen.

Bed & breakfast
De gemeente Vlissingen heeft aan het parochiebestuur laten weten mee te willen werken aan een functieverandering van een ‘maatschappelijke bestemming’ naar de bestemming ‘wonen’. Daarbij kan gedacht worden aan twintig appartementen in het kerkgebouw, drie appartementen in de pastorie, zorgwoningen, bewoning met bed & breakfast en een hoogwaardige hotelfunctie. Verder is besloten dat na herontwikkeling in de kerk een devotiekapel gerealiseerd moet zijn. De panden worden verkocht door makelaar Miel Nobelen van MVGM uit Breda en geschiedt door middel van verkoop bij onderhandse inschrijving. Aspirant kopers kunnen tot 17 september een bod indienen middels een inschrijvingsformulier van de makelaar. Op 18 september worden de enveloppen geopend door het parochiebestuur. Bij het gunnen wordt niet alleen gekeken wie het hoogste bod heeft, maar ook welke bestemming er aan de panden gegeven gaat worden.

Parochie
De Heilige Maria Parochie laat weten dat er eind dit jaar afscheid wordt genomen van het kerkgebouw. Het is de bedoeling dat vieringen en andere bijeenkomsten vanaf 2022 op een andere locatie in Vlissingen worden gehouden. Hoewel er nog geen vervangende locatie is gevonden blijft de Mariaparochie in ieder geval in Vlissingen aanwezig.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief