Afbeelding
Foto: Ellen de Vriend

Piccard heeft de meeste vacatures al ingevuld

Door: Ellen de Vriend Algemeen

VLISSINGEN – Hotel Restaurant Piccard aan de Badhuisstraat 178 in Vlissingen heeft de meeste vacatures die er waren al kunnen invullen. “We zijn alleen nog op zoek naar wat extra personeel voor in de bediening en eventueel een aanvulling voor de schoonmaak van de hotelkamers”, laat mede-eigenaar Prem Chitaroe van Piccard weten.

Chitaroe vertelt ook dat hij eerder dit jaar een groot tekort had aan flexibel personeel voor de schoonmaak, bediening en de receptie van het hotel en restaurant. Piccard heeft op dit moment in totaal eenentwintig medewerkers in dienst.

Meer uren
Prem Chitaroe is sinds begin dit jaar, samen met zijn broer Jerry, eigenaar van het vroeger befaamde viersterrenhotel. De Amsterdammer denkt dat veel horecamedewerkers tijdens de coronapandemie zijn overgestapt naar een andere branche. “Een baan die meer zekerheid biedt op werk tijdens de pandemie. Maar ik hoor en zie ook dat er in andere branches een groot tekort is aan personeel,” vertelt hij. “Vooral leveranciers en onderhoudsbedrijven kampen met een tekort aan personeel.” Hotel Restaurant Piccard lost vacatures veelal op door mond tot mond reclame en door soms een advertentie te plaatsen. “Maar op dit moment kunnen wij het goed redden met onze huidige personele bezetting. Alleen werken zij nu wat meer uren dan normaal.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief