<p>Het voormalige restaurant De Vissershaven wordt grondig gerenoveerd.</p>

Het voormalige restaurant De Vissershaven wordt grondig gerenoveerd.

(Foto: Annet Eekman )

‘Het pand kan er straks weer 100 jaar tegenaan’

VLISSINGEN - Het zal niemand ontgaan zijn dat er hard wordt gewerkt op de hoek van het Bellamypark en de Nieuwendijk. Het karakteristieke pand waarin voorheen restaurant De Vissershaven was gevestigd staat al maanden in de steigers. Eigenaar Erik Deijnen uit Middelburg heeft ook het aanpalende pand gekocht en op de begane grond wordt nu een grote horecazaak gerealiseerd.


Hoe ondernemer Erik Deijnen genoemd wil worden, projectontwikkelaar? “Nou nee... gewoon pandje hier, pandje daar”, verbetert Deijnen ad rem. Het pand op de hoek van het Bellamypark en de Nieuwendijk is al sinds 2004 in zijn bezit. In januari 2021 stopte de uitbater van het restaurant er mee en kwam het pand voor het eerst in twintig jaar leeg te staan. “Aanvankelijk had ik een nieuwe huurder gevonden en samen maakten we een plan om het restaurant te verbouwen. Maar toen kwam corona, de huurder haakte af en heb ik een nieuw plan voor een verbouwing gemaakt.” Van Heineken kon Deijnen het aanpalende pand kopen waarin voorheen Kust was gevestigd. “We waren al begonnen met de verbouwing van het voormalige restaurant, maar toen ik dat pand er bij kon kopen hebben ik weer een nieuw plan gemaakt en vergunning aangevraagd om van de drie panden één grote restaurantruimte te maken. Op de begane grond komt een horecazaak van 265 vierkante meter die doorloopt van het Bellamypark tot aan de Sarazijnstraat. Een zaak van dergelijke omvang is uniek voor Vlissingen”

Appartementen
Het pand op de hoek van het Bellamypark en de Nieuwendijk staat er al sinds het voorjaar van 1653. “Het was wel aan modernisering toe”, vertelt Deijnen. “Ik denk dat er sinds na de Tweede Wereldoorlog niet serieus meer verbouwd is dus er mocht wel eens wat gebeuren. Het pand kan er straks weer 100 jaar tegenaan.” Voor de bovenverdiepingen heeft de Middelburger ook plannen. “Deze maand gaat er een vergunningaanvraag de deur uit voor acht appartementen”, legt hij uit. “De appartementen worden geschikt voor zowel recreatieve verhuur als permanenten bewoning. Samen met een architect is er een nieuwe indeling gemaakt, de panden hebben allemaal zicht op zee. Het is hier echt een prachtige plek, met zoveel bedrijvigheid voor de deur is het uitzicht misschien nog wel mooier dan op de boulevard. Stel je maar voor, als je daar wakker wordt en je ziet vanuit je bed de loodsboten vertrekken en de schepen langsvaren.”

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Otte Bouw uit Nieuwdorp. “We hebben wat vertragingen opgelopen”, zegt Deijnen. “Door corona was het ook extra moeilijk om goeie bouwvakkers te vinden. Maar nu loopt de verbouwing volgens schema. Naar verwachting zijn we nog zo’n negen maanden bezig en dan is het helemaal klaar. Zowel op de begane grond als op de verdiepingen.” Een uitbater voor het restaurant heeft Deijnen nog niet gevonden. “Maar ik ben ook nog niet echt op zoek. Eerst moet de verbouwing klaar zijn en dan komt dat wel. Natuurlijk mogen geïnteresseerden al contact opnemen maar voorlopig is het nog niet mijn grootste zorg. Het wordt een prachtige zaak dus als het klaar is komt dat vanzelf wel goed.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief