Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vlaggen de lucht in en inloopspreekuur voor Coming Out Day

Door: Britta Janssen Algemeen

Op deze maandag 11 oktober worden er op verschillende plaatsen in Zeeland regenboogvlaggen gehesen voor Coming Out Day. GGD Zeeland houdt ook een inloopspreekuur.

Bij meerdere gemeentehuizen gaan vlaggen de lucht in, maar bijvoorbeeld ook GGD Zeeland viert Coming Out Day. De gezondheidsdienst hijst de regenboogvlag en de afdeling Seksuele Gezondheid houdt een speciaal inloopspreekuur. Het spreekuur is bedoeld voor LHBTIQ+-personen en vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur op Westwal 37 in Goes. LHBTIQ+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen die wat betreft hun genderidentiteit, genderexpressie, seksualiteit of hun lichaam vallen buiten wat in de maatschappij wordt gezien als ‘standaard’.

Inloopspreekuur

Tijdens het spreekuur staan de verpleegkundigen van de afdeling Seksuele Gezondheid klaar om LHBTIQ + te adviseren en vragen te beantwoorden. ‘Daarnaast is het mogelijk om een gratis SOA-test te laten afnemen en in bepaalde gevallen een gratis hepatitis B-vaccinatie te krijgen’, laat de GGD weten. ‘Het spreekuur werkt met een vrije inloop waardoor het niet nodig is om een afspraak te maken. 

Coming Out Day is een internationale, jaarlijkse dag waarop er aandacht gevraagd wordt voor het uit de kast komen en kunnen zijn wie je wilt zijn. ‘Dit is een belangrijk onderwerp, omdat LHBTIQ+-personen niet altijd geaccepteerd worden en zich daardoor soms onveilig voelen.’

Neem voor meer informatie over het inloopspreekuur contact op met de afdeling Seksuele Gezondheid via soa@ggdzeeland.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief