<p>Huisarts Selena van Hoek.</p>

Huisarts Selena van Hoek.

(Foto: Ruben Oreel)

‘Geen betere plek om op te groeien dan in Vlissingen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.


Selena van Hoek (36). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Middelburg. Huisarts. Duopraktijk De Golfslag aan de Govert Flincklaan. In 2018 opvolgster van dokter Van Ouwerkerk.

“Ik heb 15 jaar in Amsterdam gewoond en wilde weer terug naar Zeeland. Voor de ruimte, de vrijheid en de familie. Hoe het was om in Vlissingen te wonen wist ik eigenlijk niet.”

“Nu zou ik nooit meer weg willen. Een huis op loopafstand van de duinen en het strand. Vlissingen voelt als een dorp. Er is altijd wat te kletsen. Veel oude Vlissingers als patient.”

“Die kennen dan mijn ouders of broer. M’n vader wás loods, m’n broer is het nú en m’n moeder gaf navigatie op de zeevaartschool. Ik word meestal zeeziek. Lig liever ín het water.”

“Ben een fanatiek sporter. Triatlon. Hardlopen. Heb voor het eerst de Kustmarathon gelopen. In 4.17 uur. Ook zeezwemmen. Tot Westkapelle. Ploeteren in de golven met tegenwind.”

“Volgend jaar wil ik meedoen aan Vlissingen-Breskens. Dat is slechts eens per vijf jaar. De scheepvaart moet dan stilgelegd worden hè. Is heel lastig zwemmen vanwege de stroom.”

“Geen betere plek om op te groeien dan in Vlissingen. Al is het maar om na het eten even een ijsje op het strand te eten. Dan zie je de toeristen en denk je: wij wonen lekker hier.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief