<p>Rinus Kole: &#39;Nu wordt het een stad voor de rijkeren&#39;.</p>

Rinus Kole: 'Nu wordt het een stad voor de rijkeren'.

(Foto: Ruben Oreel)

‘Ik voel me een Vlissinger onder de Vlissingers’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.


Rinus Kole (65). Latrelatie, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Oud-tekenaar bij Rijkswaterstaat. Is bekend als de Vlissingse ‘iceman’. Loopt altijd in korte broek en korte mouwen.

“Er zijn mensen die tegen me zeggen dat ik gestoord ben. Dan zeg ik dat het juist goed is voor de weerstand en de bloedsomloop. Maar het gaat me vooral om gezíen te worden.”

“In mijn jeugd ben ik misbruikt en veel gepest. Ik stal geld uit m’n moeders portemonnee om aan de jongens te geven. Steeds meer. Zodat ze me niet telkens in elkaar zouden slaan.”

“Thuis heb ik ook nooit de verwarming aan. In de kamer hangen foto’s van Marilyn Monroe en Brigitte Bardot. Nou, als je daar een paar seconden naar kijkt, krijg je het vanzelf warm.”

“Ik loop door heel Vlissingen. Zomer en winter. Altijd met een koptelefoon op. Heerlijk. Fijne muziek uit de jaren zestig en zeventig. Het zijn oorwarmers met een dubbele functie.”

“Mijn belangrijkste hobby is Lego. Auto’s en motoren. De auto van Batman. Een Lamborghini. Een Ferrari. Alles van Lego. Mijn dochters zeggen wel eens: het lijkt wel een museum.”

“Ik voel me een Vlissinger onder de Vlissingers. Vroeger was Vlissingen van de Scheldewerknemers. Nu wordt het een stad voor de rijkeren. Dat is wel iets waar ik moeite mee heb.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief