Foto: Shutterstock

Adrz stopt met operaties in Vlissingen

VLISSINGEN - Vanaf maandag (29 november) vinden er voorlopig geen operaties meer plaats in ziekenhuis Adrz in Vlissingen. 


‘Het ziekteverzuim bij Adrz loopt op’, laat de Zeeuwse ziekenhuisorganisatie vrijdag weten. De druk op de zorg voor coronapatiënten en anderen die (acute) zorg nodig hebben, is zo groot, dat het ziekenhuis genoodzaakt is operaties in Vlissingen te stoppen. Zo speelt Adrz personeel vrij dat in Goes patiënten met en zonder COVID-19 kan verzorgen.

‘Prognoses laten zien dat naar alle waarschijnlijkheid de instroom van COVID-19-patiënten de komende weken toeneemt.’ Adrz moet in staat zijn om voor 26 coronapatiënten te zorgen. ‘Dit is exclusief de patiënten op de intensive care (ic). De verwachting is dat dit aantal de komende weken gaat stijgen.’ Om aan deze vraag te voldoen, treft het ziekenhuis deze maatregelen. 

In Vlissingen vinden nog wel poliklinische afspraken en dagbehandelingen plaats. ‘Patiënten wiens operatie wordt uitgesteld, worden door Adrz op de hoogte gebracht. Zelf bellen is niet nodig.’ Hoe lang de operatiekamers in Vlissingen leeg blijven, is nog niet duidelijk en afhankelijk van de situatie en het effect van de aangescherpte coronamaatregelen. ‘We evalueren de situatie dagelijks.’ 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief