Anneke Bal-de Quelery.
Anneke Bal-de Quelery. Foto: Annet Eekman

‘Alles binnen handbereik in Oost-Souburg’

Door: Marielja ten Bruggencate Algemeen

OOST-SOUBURG - De ondernemersvereniging Actief Ondernemend Souburg (AOS) heeft een nieuwe voorzitter. Anneke Bal-de Quelery, eigenaresse van naaimachinespeciaalzaak De Sierspeld, neemt de taak van Chris Hanraads over. Ze heeft al negen jaar zitting in het bestuur van AOS en kent de Souburgse ondernemers goed.

Met 86 ondernemers biedt Oost-Souburg een gevarieerd winkelbestand. Alle panden zijn bezet en het parkeren is gratis. “Mensen komen graag in Souburg winkelen omdat hier alles dicht bij elkaar zit. Sommigen komen van ver voor de speciale sfeer van Souburg.” Anneke Bal is sinds 2011 met haar winkel gevestigd in de Kanaalstraat. Ze maakt regelmatig een praatje met haar collega-ondernemers. “De leden van Actief Ondernemend Souburg zoeken de verbinding met elkaar, omdat je samen sterker staat. Als de ene zaak goed loopt, is dat ook gunstig voor de andere ondernemers. Er zijn nu 42 AOS-leden en we hopen dat dit aantal gaat groeien.” De jaarlijkse Karolingenmarkten konden wegens de coronamaatregelen niet doorgaan, maar het ontvangstfeest voor Sinterklaas is door het organiserend comité zodanig aangepast, dat dit gelukkig wel door kon gaan. “We proberen creatief te zijn met de mogelijkheden. Voor volgend jaar hopen we bijvoorbeeld enkele themadagen of workshops voor de leden te organiseren. Zo zou de fietsenwinkel een demonstratie kunnen geven en daarmee bezoekers trekken. De mensen lopen dan vanzelf ook de andere winkels binnen. Met hoe meer leden we zijn, hoe meer we samen kunnen organiseren. Activiteiten trekken de aandacht van bezoekers en dat komt het dorp echt ten goede. Ook ondernemers die geen winkel hebben, zoals de plaatselijke makelaar, advocaat en notaris steunen de ondernemersvereniging, waar we erg blij mee zijn!”

Hondenpoep
Een ander punt waar de ondernemersvereniging zich voor inzet is de problematiek rondom zwerfafval en hondenpoep. “Als winkelier wil je geen hondenpoep op de stoep. Klanten moeten tijdens het winkelen opletten of ze niet in de poep stappen, en mochten ze het niet doorhebben dan lopen ze het zo mee je winkel in. De nieuwe poster om hiervoor aandacht te vragen ligt al klaar en zal binnenkort weer overal op de gevels hangen. Voor de bestrijding van afval op straat heeft ieder AOS-lid van de gemeente Vlissingen een afvalgrijper gekregen om het zwerfafval op te kunnen ruimen. Zo proberen samen het winkelgebied schoon en netjes te houden. Verder hoop ik dat de goede contacten met de gemeente en politie blijven bestaan.” De aanstaande sloop van het oude schoolgebouw in de van Visvlietstraat én de sloop nabij de historische Karolingenburcht zullen ongetwijfeld overlast met zich meebrengen. “We doen ons best om een aantrekkelijk winkelgebied te blijven, want Souburg is een leuke plek waar alles binnen handbereik is. We vertrouwen hierbij op de medewerking van iedereen, om vooral lang-parkeren in het winkelgebied zoveel mogelijk te voorkomen.” Op de website en de social mediapagina’s van AOS staan wekelijks aanbiedingen van de leden. “Het is voor klanten fijn alle aanbiedingen bij elkaar te hebben en voor de ondernemers is het een manier om een groter publiek te bereiken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief