Afbeelding
Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien

Waterschap stelt fase 1 dijkbewaking in

Door: Advertorial Algemeen

VLISSINGEN - Waterschap Scheldestromen stelt in verband met de verwachte hoogwaterstand fase 1 van de dijkbewaking in en is daarmee ‘in staat van paraatheid’. Er wordt vanmiddag rond 15.50 uur een waterstand verwacht van 3,40 meter boven NAP.

Het maatregelplan hoogwater van het Waterschap Scheldestromen treedt in werking vanaf een voorspelde waterstand van 3,30 meter boven NAP. In fase 1 worden de dijken nog niet daadwerkelijk bewaakt, maar is er sprake van verhoogde waakzaamheid. Het hoogwater is volgens Arjan Goossen van het waterschap het gevolg van de combinatie van het tij en de wind. De strandovergangen aan de Burgemeester van Woelderenlaan worden afgesloten en ook worden gecontroleerd of alle coupures in de primaire waterkering gesloten zijn en worden de waterstanden gemonitord.

Bij fase 2 worden de dijken op schadegevoelige plaatsen wel daadwerkelijk bewaakt. Deze fase treedt in werking vanaf een verwachte waterstand van 3,70 boven NAP in Vlissingen. Morgenochtend voert het waterschap op sommige plaatsen dijkinspecties uit om te kijken of er eventuele schade is ontstaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief