Afbeelding
Foto: Morguefile

Online ouderavond ‘Onder Invloed’, over pubers, groepsdruk en alcohol

Door: Advertorial Algemeen

Nederlandse jongeren zijn ongeveer 13 jaar oud als ze hun eerste drankje met alcohol drinken. Terwijl drank verboden is onder de 18 jaar. Onder druk van vrienden gaan pubers soms verder met experimenten dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is. Hoe kunnen ouders hun kinderen helpen hun grenzen aan te geven? Over deze en andere vragen gaat de online ouderavond ‘Onder Invloed’, op woensdag 26 januari.

‘Hoe maak je samen drinken of blowen minder normaal? De interactieve ouderavond helpt ouders hierbij’, laat de organisatie weten. De Zeeuwse jeugd en alcoholaanpak ‘Laat ze niet (ver)zuipen’ organiseert de ouderavond op woensdag 26 januari voor alle ouders en verzorgers van pubers. 

‘Sophie wil graag wat drank op haar zestiende verjaardag. Omdat er ook jongens van achttien jaar bij zijn, zegt zij. Haar moeder verbiedt dit: jongeren mogen immers pas drinken als ze achttien zijn. Maar volgens Sophie komt er dan niemand op haar feest. Zonder drank hoeft ze geen feest. De vader van Sophie vindt het wel kunnen, een kratje. Wat doe je als ouders?’ Dit is een scène uit de interactieve voorstelling ‘Onder Invloed’, voor veel ouders van tieners een herkenbare en lastige situatie.

Het acteursteam van Theatergroep Playback houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Artistiek leider Kim Zonneveld: ‘Ouders raken in een spagaat door de NIX18 afspraak: kinderen mogen officieel niet drinken, maar ondertussen wordt er ‘overal gedronken’. En door alleen maar te verbieden is een open gesprek onmogelijk. Wij helpen ouders met communiceren, bijvoorbeeld door afspraken te maken of vanuit de beweegredenen van hun kind tot een creatieve oplossing te komen.’

Aanmelden voor de online ouderavond kan door een mail te sturen naar info@czwbureau.nl. Deelnemers krijgen dan een link toegestuurd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief