Rien van den Berg.
Rien van den Berg. Foto: Ruben Oreel

‘Het is veel drukker geworden met toeristen’

Door: Helge Prinsen Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Rien van den Berg (62). Getrouwd, 2 kinderen. Begon op zijn 19e met Autoschadebedrijf Van den Berg. Geboren en opgegroeid in de Slijkstraat waar zijn opa een transportbedrijf had.

“Het stond er altijd vol met vrachtwagens. Ook in de Koestraat en het Boterplein. Veel verkrotte woningen nog in die tijd. Spelen deden we bij de kazerne waar nu de Westpoortflat staat.” 

“Ben klein en kneuterig begonnen. Als je wat doet, doe het dan goed. Kwaliteit leveren. En de klant centraal stellen. Passie, trots en bevlogenheid. Als je dat hebt, is werken een hobby.”

“Ik wandel vaak door het Scheldekwartier. Dan denk ik: wow, hier gebeurt het. Alle vernieuwing gebeurt hier in het centrum. Heel bijzonder. Dat vind je nergens anders in Nederland.” 

“We hebben nu twee coronajaren achter de rug. De mensen vieren hun vakantie in Nederland. En daar heeft Vlissingen van geprofiteerd. Het is veel drukker geworden met toeristen.”

“Wat me ook aantrekt hier is het multiculturele. Geen eenheidsworst van mensen. Het beweegt hier. Nonchalant. No nonsense. Gewoon jezelf zijn. Niet pretenderen dat je iets bent.” 

“Wel streef ik altijd perfectie na die ik dagelijks ook op mijn medewerkers probeer over te brengen. Dat is terug te zien in ons werk. En de toekomst? Who knows. Wij zijn er klaar voor.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief