Foto: Politie.nl

26-jarige Vlissinger aangehouden na achtervolging

VLISSINGEN - Een 26-jarige Vlissinger is zondag in de vroege ochtend na een achtervolging aangehouden. De Vlissinger wordt verdacht van rijden onder invloed, het negeren van een stopteken, het rijden zonder rijbewijs en het inrijden op een agent.


Vooraf aan het incident was de Vlissinger gewaarschuwd door een politiebiker, omdat hij met een open flesje bier door het centrum van Middelburg liep. De Vlissinger gooide het flesje vervolgens in de prullenbak maar stapte even later toch op zijn scooter. Omdat de man waarschijnlijk onder de invloed van alcohol was gaf de agent hem een stopteken, maar dit negeerde de Vlissinger. De agent alarmeerde vervolgens zijn collega’s. Ook zij probeerde de Vlissinger staande te houden maar die ging er in hoge snelheid vandoor. Een andere politiebiker hoorde dat de achtervolging door de Penninghoeksingel ging. Hij zette zijn fiets daar midden op de weg, in een poging de man op die manier tot stoppen te kunnen dwingen. De Vlissinger reed echter met hoge snelheid door en de agent kon slechts ternauwernood opzij springen. De fiets werd wel geraakt en raakte zodanig beschadigd dat die niet meer gebruikt kan worden. Uiteindelijk werd de Vlissinger op de Schroeweg klemgereden en kon hij worden aangehouden. 

Hij zit nu nog vast. Uit een blaastest bleek dat de Vlissinger inderdaad te veel gedronken had ook bleek dat de man geen rijbewijs had en dat hij vaker was veroordeeld voor het rijden onder invloed. De man krijgt processen-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Ook wordt hij gehoord door rechercheurs voor het opzettelijk inrijden op een politieman en het vernielen van de fiets. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief